ANNONS

Patient dog av lugnande medel

ds
Danderyds sjukhus.
En patient som vårdades på en psykiatrisk avdelning på Danderyds sjukhus dog av höga doser lugnande medel. Dödsfallet inträffade under förra året och har nu lex Maria-anmälts av Stockholms läns sjukvårdsområde.
ANNONS

En utagerande patient på en psykiatrisk avdelning på Danderyds sjukhus fick höga doser av ett lugnade läkemedel. Morgonen efter hittades patienten i sin säng utan puls eller andning. Patienten dödförklarades kort därefter.

– Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade och kommer att utreda det noga, säger chefsläkare på Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) Anna-Lena Berggren till nyhetsbyrån Siren.

Vanligt läkemedel

Dödsfallet inträffade under förra året men nu har händelsen lex Maria-anmälts av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som driver avdelningen på Danderyds sjukhus. Obduktionen visade att dödsfallet orsakades av förgiftning av läkemedlet Cisordinol, ett vanligt läkemedel mot psykossjukdomar.

Patienten ska ha lidit av njursvikt och högt blodtryck och dennes svaga hälsa kan ha bidragit till förgiftningen.

– En lex Maria-anmälan är gjord och det pågår en internutredning. Vi kan inte kommentera mer om detta så länge utredningen pågår, säger en presstalesperson på Stockholms läns sjukvårdsområde till Mitt i.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.