ANNONS

Patti Smith kommer dubbelt till stan

Patti Smith.
Patti Smith.
Patti Smith, 69, kommer till Stockholm två gånger i år. Hon spelar på Music & Arts i sommar och i höst ställer hon ut foton på Kulturhuset.
ANNONS

Den kvinnliga rockikonen vilar inte på lagrarna. I sommar turnerar hon i Europa och den 30 juli kommer hon till Stockholm och framträder på den så kallade Trädgårdsscenen. Arrangörerna av Music & Arts flaggar för att det är ont om plats och att den som vill höra henne bör bege sig dit i tid.

Senare i höst, den 23 september, finns en ny chans att ta del av hennes konst om än i andra uttryck. Då öppnar fotoutställningen ”Eighteen Stations” på Kulturhusets Galleri 3. En utställning som tillsammans med boken ”M Train” är dokument av Smiths liv och resor.

Dagen efter vernissage, den 24 september, utlovar Kulturhuset ett ”närgånget samtal” mellan Patti Smith och Daniel Birnbaum, chef för Moderna museet.

Böcker och skrivande utgör också de en stor del i hennes konstnärskap och man kommer att kunna låna hem Smiths favoriter.

Utställningen har tidigare visats i New York och när den kommer till Kulturhuset blir det första gången den visas i Europa.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.