Paul Lindquist (M) lämnar Lidingöpolitiken

Paul Lindquist (M).
Paul Lindquist (M).
Efter drygt 30 år lämnar det tidigare kommunalrådet Paul Lindquist alla sina uppdrag i Lidingö kommun.

– Jag tycker inte att man ska sitta på uppdrag om man inte hinner sköta dem ordentligt.

Efter tre mandatperioder som kommunalråd i Lidingö stad blev Paul Lindquist fastighets- och investeringslandstingsråd 2014. Sedan dess har han suttit kvar som ledamot i kommunfullmäktige och Lidingöhems styrelse. Men nu har han beslutat sig för att lämna Lidingöpolitiken helt.

Orsaken är det är svårt att få tiden att räcka till alla uppdrag.

– Rollen som landstingsråd tar mycket tid och jag tycker inte att man ska sitta på uppdrag om man inte kan sköta dem ordentligt. Då är det bättre att låta andra ta över.

Den moderate politikern började som ersättare i fullmäktige redan 1985. På 90-talet var han bland annat ordförande i tekniska nämnden och dåvarande barnomsorgsnämnden. Efter några år i USA tillträdde han posten som kommunstyrelsens ordförande 2003.

Som Lidingöbo kommer Paul Lindquist att fortsätta följa kommunpolitiken med stort intresse. Inte minst planprogrammet för Lidingö centrum som nuvarande kommunledningen nu arbetar vidare med, säger han.

Vad kommer du att minnas mest från de här 31 åren?

– Det finns flera saker. Detaljplanen för Dalénum som resulterade i att en helt fantastisk stadsdel nu växer fram. Avtalet vi gjorde med SL som räddade Lidingöbanan. Att vi under de här 12 åren lyckades sänka skatten med 75 öre. Att vi införde valfrihetssystem inom hemtjänst och äldreboenden. Jag har haft otroligt spännande år på Lidingö.