ANNONS

37 påverkade förare fast i stor rattfyllerirazzia

Majoriteten av de som blåste positivt var unga män, enligt polisen.
Majoriteten av de som blåste positivt var unga män, enligt polisen.
37 påverkade förare som åkte fast – det blev resultatet av en omfattande polisinsats den gångna helgen. Tusentals bilar stoppades i kontroller på fyra olika platser.
ANNONS

Vid fyra stora utfartsvägar norr och västerut från Stockholm gjorde polisen tusentals trafikkontroller den gångna helgen. Fredag och lördag, från sen kväll till tidig morgon, stoppades totalt 4 727 förare och fick göra utandningsprov.

Kontrollerna gjordes vid Roslagsvägen i höjd med Bergshamra, Haga södra vid Norrtull, Drottningholmsvägen vid Traneberg samt Klarastrandsleden i norrgående riktning. Resultatet: 37 påverkade förare åkte fast.

”Alla stoppas”

– Ett par gånger om året gör Polisen i Stockholm nord stora samlade trafikkontroller där alla bilförare stoppas och får göra utandningsprov. Syftet med kontrollerna är att minska antalet påverkade förare och kriminella på väg, säger Fredrik Bratt, biträdande polisområdeschef i Stockholm nord, i ett pressmeddelande.

Efter liknande insatser som har genomförts i Stockholm de senaste åren har polisen konstaterat att fler unga kvinnor än tidigare har kört berusade. Den här gången är majoriteten av de som nu misstänks för rattfylleri män och födda på 80- eller 90-talet, enligt polisen.

Efter kontrollerna misstänks också bland annat sju personer för innehav och bruk av narkotika, åtta personer för grov olovlig körning och sju personer för olovlig körning.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.