Nya pendelplanen – fler tåg från imorgon

Fler tåg till och från Järfälla.
Fler tåg till och från Järfälla.
Imorgon införs SL:s nya tidtabeller på pendeln, och det är mestadels goda nyheter för Järfällaborna. Fortsatt många avgångar i rusningstid, och fler avgångar i under låg- och mellantrafik.

Med start på söndag rullar fler tåg genom Järfälla. För alla tre stationer (Barkarby, Jakobsberg och Kallhäll) innebär den nya tabellen att fler tåg går i låg- och mellantrafik. I rusningstrafik blir avgångarna bara marginellt fler.

Från alla stationer går åtta tåg i timmen mot stan redan från klockan 6 på morgonen. Även på eftermiddagen kommer åtta, istället för sex tåg i timmen att gå söderut. Men den stora nyheten är att fyra tåg i timmen blir normen över trafikdygnet, hela vägen till midnatt, hela veckan.

Liknande förändringar blir av för den som åker norrut – fyra tåg i timmen under nästan hela trafikdygnet, förutom i rusningstrafik då några fler tåg tillkommer, som idag. Dessutom kommer ett extra tåg mellan klockan 02 och 03 på fredagar och lördagar, en timme som idag är helt otrafikerad.


Så många tåg får resten av stationerna i Stockholm

Avgångar under vardagar i riktning mot eller från Stockholm City under våren och hösten 2018. Mellan 22 juni och 19 augusti gäller sommartidtabell.

Antalet avgångar på Södertäljegrenen kommer att förändras efter sommaren på grund av en ombyggnad av bangården vid Södertälje centrum. Därför skriver vi ut både vår- och hösttrafiken där.

*Mellan vecka 18 och 33 kommer inga tåg att trafikera station Södertälje centrum.

Källa: SL