ANNONS

Så påverkas trafiken av Eons grävarbete

Elisabet Bredin-Pettersson, projektchef på E.ON.
Elisabet Bredin-Pettersson, projektchef på E.ON.
Arbetat med att lägga fjärrvärme i Kungsängens centrum fortsätter över sommaren. Skytteltrafik råder på sträckan mellan centrumrondellen i Kungsängen och infarten till Skolvägen.
ANNONS

– Vi är nu klara med arbetet i Enköpingsvägen på sträckan mellan Kungsängens infartsparkering fram till nya Ringvägen. Nu fortsätter vi med sträckan från Ringvägen fram till Skolvägen. Vi kommer också påbörja sträckan från infartsparkeringen fram till Kungsvägen, säger Elisabet Bredin-Pettersson, projektchef på E.ON, i ett pressmeddelande.

Under byggperioden är vägen fram till Kungsvägen avstängd. Trafiken leds om via omledningsväg och infartsparkeringen nås via Kyrkvägen och Centrumvägen.

Skytteltrafik på Enköpingsvägen

Enligt tidsplanen ska skytteltrafiken pågå mellan fyra och sex månader. Det innebär enkelriktad trafik där riktningen växlar med hjälp av tillfälliga trafikljus.

– I september beräknar vi att arbetena i centrala Kungsängen är klara och att hela sträckan kan asfalteras och återställas. Arbetet har varit en påfrestning för många och jag ser verkligen fram emot när vi kan låta centrumcirkulationen återgå till det normala, säger Elisabet Bredin-Pettersson.

För de som parkerar i Österhöjdens garage

De som har parkeringsplats i Österhöjdens garage kommer fortfarande att kunna nå garaget via Enköpingsvägen. Du når garaget via Kungsvägen/Enköpingsvägen.

Fakta

Fakta om arbetet med fjärrvärme

En 23 kilometer lång fjärrvärmeledning kommer att ansluta fjärrvärmekunder i både Kungsängen och Järfälla samtidigt som fler bostadsområden kan anslutas. Ledningen  kopplas även ihop med det stora Stockholmsnätet vilket ökar leveranstryggheten ytterligare.

Ledningsarbetet beräknas vara klart under våren 2019 och hela kretsloppsanläggningen vid årsskiftet 2019/2020.

Källa: E.ON
ANNONS