ANNONS

Paviljonger ger plats för 300 nya elever

Så här ser ritningen ut för en av de tilltänkta paviljongerna på Nya Elementars skolgård.
Så här ser ritningen ut för en av de tilltänkta paviljongerna på Nya Elementars skolgård.
"Jag vill gärna bjuda ännu fler elever på en väldigt bra skolgång", säger Mikael Odin, rektor på Nya Elementar som i och med utbyggnaden får plats för omkring 1 150 elever
"Jag vill gärna bjuda ännu fler elever på en väldigt bra skolgång", säger Mikael Odin, rektor på Nya Elementar som i och med utbyggnaden får plats för omkring 1 150 elever
Det behövs två tillfälliga paviljonger på Nya Elementars skolgård för att klara trycket på skolplatser i området. I nästa vecka fattar utbildningsnämnden beslut om ett förslag som ger plats för 300 nya elever.
ANNONS

Det är den stora nybyggnadstakten av bostäder kombinerat med en ökning av antalet flyktingar som gjort bristen på skolplatser akut i Bromma.

”De befintliga skolorna i området har nått sin högre kapacitet inom befintliga lokaler” skriver förvaltningen i sitt tjänsteutlåtande i ärendet som tas upp i utbildningsnämnden den 19 maj.

Förvaltningen föreslår att två nya paviljonger sätts upp på skolgården och hamnar delvis på en fotbollsplan. Dessa tillfälliga byggnader ska sättas upp i två etapper varav den ena är tänkt att vara på plats till höstterminen 2016. Där ska det finnas fyra klassrum med plats för 120 elever.

Den andra etappen omfattar en byggnad med sex klassrum som ska stå klar till höstterminen 2017. Den ska innehålla sex klassrum och ge plats för 180 elever. I dag går 850 elever från förskoleklass till årskurs 9 på Nya Elementar. Om paviljongerna sätts upp kan skolan ta emot cirka 1 150 barn.

– Det finns ett stort behov av skolplatser och någonstans måste man öka antalet platser. Vi är en välorganiserad skola med goda skolresultat dit elever står i kö för att få börja. Jag vill gärna bjuda ännu fler elever på en väldigt bra skolgång, säger Mikael Odin, rektor på Nya Elementar.

För att projektet ska bli av krävs att utbildningsnämnden säger ja samt att stadsbyggnadskontoret sedan beviljar bygglov.

Mitt i Bromma har tidigare skrivit om Stockholms stads planer på att bygga minst fyra nya skolor i Bromma för att klara framtidens efterfrågan.

För Nya Elementar planeras även en framtida permanent utbyggnad och det är oklart exakt hur den kommer att se ut.

– Det finns byggbar mark som inte skulle påverka skolgården så mycket. Med en permanent utbyggnad skulle vi åtgärda en del flaskhalsar vi har i dag. Vi behöver fler slöjdsalar och matsalsplatser, säger Mikael Odin.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.