Paviljonger ska byggas för flyktingar

Så här ser paviljongerna ut.
Så här ser paviljongerna ut.
Lidingö ska ta emot cirka 200 asylflyktingar nästa år. För att klara bostadsfrågan ska två paviljonger anläggas på Lidingö. Oklart är var paviljongerna ska stå.

I år ska Lidingö stad ta emot 171 nyanlända, det vill säga de flyktingar som har fått uppehållstillstånd. Nästa år ska Lidingö stad ta emot cirka 200 nyanlända flyktingar. För att lösa bostadsfrågan har tjänstemän på fastighetskontoret föreslagit att kommunstyrelsen ska satsa 30 miljoner kronor på att bygga så kallade bostadspaviljonger för att kunna ge dem någonstans att bo.

– Vi tittar på alla alternativ. Vi tror inte vi kan lösa detta på ett annat sätt än att sätta upp paviljonger. Vi behöver minst 50 små lägenheter men vi behöver troligtvis avsevärt fler, säger Bjarni Gudmundsson, ställföreträdande fastighetschef på fastighetskontoret och dessutom vd för bostadsbolaget Lidingöhem.

– Det är en stor massa som suttit på flyktingförläggningarna. Och det är de som placeras ut just nu, säger Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M), kommunalråd.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.