Pedofil greps på Coop i Hammarby Sjöstad

Coop Hammarby Sjöstad
Under onsdagen anhölls en dömd pedofil på Coop i Hammarby sjöstad.
Under onsdagen greps en dömd pedofil på Coop i Hammarby Sjöstad.
– Det kan ha sett dramatiskt ut. Det är inte det normala man väntar sig när man är på en matvarubutik, säger polisens insatschef Morgan Neijnes till Aftonbladet.

Under onsdagen greps en dömd pedofil på Coop i Hammarby sjöstad, skriver Aftonbladet. Den 36-åriga mannen dömdes senast i juni till fängelse i över två år bland annat för att ha utnyttjat barn sexuellt via ett chattprogram.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har han fortsatt att utnyttja barn sedan han släppts fri i väntan på att avtjäna sitt fängelsestraff.

Gripandet på matbutiken gick lugnt till och polisen behövde inte använda något övervåld. Men man förstår att de kan ha sett dramatiskt ut för besökare.

– Det kan ha sett dramatiskt ut. Det är inte det normala man väntar sig när man är på en matvarubutik. Ur ett polisärt perspektiv ser vi det som ett normalingripande. Det var ingen nämndvärd våldsanvändning och det handlade om att säkra teknisk bevisning, det gjorde vad de behövde göra, säger insatschefen Morgan Neijnes till Aftonbladet.