ANNONS

Pendelkaos: Alla linjer påverkas

Stora förseningar i pendeltrafiken.
Stora förseningar i pendeltrafiken.
Ett växelfel orsakade förseningar på upp mot 40 minuter på alla pendellinjer under morgonen.
ANNONS

På måndagsmorgonen orsakade två växelfel stora förseningar på alla pendeltågslinjer. Både i Flemingsberg och mellan Odenplan och Sundbyberg ledde trasiga växlar till att flera tåg fick ställas in och flera tåg försenades med upp till 40 minuter.

– Växlar går sönder ibland på grund av slitage. Vad exakt det här berodde på vet vi inte, säger Brita Lundkvist, pressinformatör på trafikverket.

Medan felet vid Odenplan nu är åtgärdat finns det ingen prognos för när växelfelet i Flemingsberg är återställt. Det finns ännu ingen prognos för när pendeln ska rulla normalt mellan Södertälje och Märsta och Uppsala.

Samtidigt är det idag den första vardagen för den nya tidtabellen med snabbpendeltåg.

Medan vissa stationer får snabbare resor in till stan, får andra halverad trafik i rusningen – och i kombination med förseningar blev det kännbart för många pendlare i i morse.

– Det var kaosartat i morse. I vanliga fall är tåget helt fullt när det kommer till Norrviken, och idag var det ännu värre. Det var helt fullt i alla gångar också. Man hörde många som var rejält frustrerade, berättar Alexander Cederroth som pendlar från Norrviken till Södermalm.

Norrviken, 11 december 2017.

På sociala medier har kritiken haglat under måndagsmorgonen.

ANNONS

”Klockslaget passerar, tåget försvinner spårlöst från tavlan utan förklaring. Fullt på perrongen redan, 17 minuter till nästa tåg. På väg till jobbet står pendlarna kvar i snön”, skriver en Sollentunabo på Facebook.

Klockslaget passerar, tåget försvinner spårlöst från tavlan utan förklaring. Fullt på perrongen redan, 17 minuter till nästa tåg. På väg till jobbet står pendlarna kvar i snön

Pendlare på Facebook

 

Fakta

Pendlare rasar på sociala medier

”Jag åker mellan Sollentuna och Odenplan varje dag. From igår skulle ”mitt” tåg gå 2 min tidigare och ta ”bara” 12 min. Tåget var 5 min försenat och sedan tog det 32 min in till Odenplan! Skärpning SL!”

”Rotebro 08:05. Tåg om 3 minuter enligt skylt. Klockslaget passerar, tåget försvinner spårlöst från tavlan utan förklaring. Fullt på perrongen redan, 17 minuter till nästa tåg. På väg till jobbet står pendlarna kvar i snön.”

”Gick upp 5.30 för en tidig jobbstart. Var inne i city 8.20. Inte ens buss 528 kom i morse enligt nya tabellen. Att tåget inte stannades i Ulriksdal vägdes vida upp av att det kröp hela vägen.”

Källa: Facebook
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.