Pendeltågen kraftigt försenade

Pendeltåg
Pendeltågen är uppemot en timme försenade denna morgon.
Rejäla förseningar i pendeltågstrafiken på grund av ett större datafel. Friends Arena kan bli en av värdarna i fotbolls-EM 2020. Och i dag presenteras Stockholmsbudgeten för 2018. Här är några av nattens och morgonens nyheter i Sockholm.

Pendeltågen kraftigt försenade

SL:s pendeltåg dras med förseningar på uppemot en timme den här morgonen. Orsaken är ett större datafel och störningarna gäller samtliga linjer, både in mot och ut från Stockholm.

– Vi har ingen prognos och inga detaljerade uppgifter om det här. Problemet finns inte i våra system utan i Trafikverkets, säger Thomas Sylvander på SL:s pressjour.

Stockholm och Solna vill ha fotbolls-EM på Friends

Sveriges herrlandslag i fotboll förlorade med 0–2 borta mot Nederländerna och slutade tvåa i VM-kvalgruppen bakom Frankrike. Nu väntar ett direkt avgörande playoff mot Danmark, Kroatien, Italien eller Schweiz om en plats i VM i Ryssland nästa år.

Samtidigt står det klart att Sverige kan bli ett av värdländerna för EM-slutspelet 2010. Arenabygget i Bryssel är försenat och Friends Arena är en tänkbar reserv. I går gick ledande politiker i Solna och Stockholm ut med att de är beredda att betala 50 miljoner kronor för att Stockholm ska få vara värd för fotbollsfesten.

Sorgsna demonstranter på Centralen

Ett hundratal demonstrerade på Centralstationen i Stockholm på tisdagkvällen för att protestera mot utvisningen av 17 ungdomar som skulle deporteras från Landvetters flygplats till Afghanistan.

– Det är mycket sorg, mycket maktlöshet, men också mycket kämpaglöd i kväll. Man vägrar gå med på att saker är som de är, samtidigt som man tvingas lyssna till rösterna av vänner som tvingas lämna landet, sa en av demonstranterna.

Stockholmsbudgeten för 2018 presenteras i dag

I dag offentliggörs Stockholmsbudgeten för 2018. Redan i går kunde Lokaltidningen Mitt i berätta om flera nyheter – så som fler sommarjobb, ny cykelplan och utredning av bilförbud. En annan nyhet är att Stockholms stad ska satsa 3 miljoner kronor på att integrera nyanlända flyktingar genom idrotten.

Och så vädret …

I dag ska det bli uppehåll i Stockholm, uppemot tio grader varmt och viss chans till solglimtar.