Pendeltågsblottare har gjort vissa medgivanden

Polisen har startat en förundersökning om sexuellt ofredande mot en man som misstänks för att ha blottat sig på olika pendeltåg.
Polisen har startat en förundersökning om sexuellt ofredande mot en man som misstänks för att ha blottat sig på olika pendeltåg.
En man i 30-årsåldern som misstänks för att ha blottat sig för unga kvinnor på pendeltåg har anmält sig frivilligt hos polisen.

– Vi vill gärna få in tips om fler haft obehag och känt sig kränkta, säger Peter Klerhag, förundersökningsledare på Stockholm Syd.

Det var sedan Aftonbladets Brottscentralen i veckan visade upp bilder på mannen som han frivilligt gick till en polisstation. Polisen har nu förhört honom och enligt Peter Klerhag har mannen gjort vissa medgivanden.

Polisen undersöker nu tre fall av blottning på pendeltåget till Västerhaninge samt ett på Södertäljelinjen. I samtliga fall är de som känt sig kränkta unga kvinnor – ingen är äldre än 25 år. Händelserna har inträffat våren 2015 och fram till februari i år.

– Men det kan vara fler som drabbats och vi tittar nu på anmälningar som kommit in från hela länet. Vi är också intresserade av att få veta om någon som ännu inte vänt sig till polisen känt obehag. Då kan man tipsa oss på 114 14, säger Peter Klerhag.

Efter förhören försattes mannen på fri fot. Men förundersökningen mot honom pågår.

– Jag ser det som ett rop på hjälp från hans sida, säger Peter Klerhag.