ANNONS

Pendeltågsstationer får en make-over

Häggvik station
Häggviks station ska piffas upp mellan december och mars.
Miljövänliga LED-lampor, nya papperskorgar och nya bänkar utlovas i landstingets satsning där 46 av länets 53 pendeltågsstationer ska få en ansiktslyftning. Innan augusti ska Sollentuna station fräschas upp medan Helenelund och Häggvik kan få vänta till efter jul.
ANNONS

– Det här är en riktad satsning för att ge resenärerna ljusare, renare och tryggare stationer. Nu tar vi nästa steg mot morgondagens pendeltågstrafik, skriver trafiklandstingrådet Kristoffer Tamsons (M) i ett pressmeddelande.

Femtio miljoner kronor satsar Stockholms läns landsting på att piffa upp alla stationer i hela pendeltågsnätet förutom de som är nyrenoverade eller nybyggda. Bland annat ommålning, ny belysning, storstädning och klottersanering står på schemat som sträcker sig fram till juni nästa år. Dessutom ska utnötta bänkar och håliga papperskorgar skrotas och ersättas med nya.

Först ut i schemat för ”stationslyftet” som sker i fyra etapper ligger Sollentuna, Sundbyberg, Årstaberg, Älvsjö, Stuvsta, Huddinge, Rönninge, Östertälje, Farsta strand, Trångsund, Skogås, Handen, Jordbro och Västerhaninge som ska pysslas om fram till i augusti i år.

Renoveringen för stationerna Häggvik, Helenelund, Rotebro och Norrviken får däremot vänta till etapp tre mellan december i år och mars 2018.

Fakta

Så ska stationerna fräschas upp

Väggar, tak och räcken målas om.

Trasiga bänkar och papperskorgar byts ut.

Klottersanering och en grundlig storstädning, till exempel rengöra innertak och väggar samt golvvård, fönsterputs och spårplock.

Källa: Stockholms läns landsting