Pendlarna om Metro: ”Skulle sakna om den försvann”

Peter från Östermalm läser Metro varje dag och skulle sakna om den försvann.
Peter från Östermalm läser Metro varje dag och skulle sakna om den försvann.
Metro har stora ekonomiska problem och under tisdagen möttes stockholmarna av gapande tidningsbås. Mitt i frågade några pendlare om tidningen som varit en del av kollektivtrafiken i över tjugo år.

Vad tycker du om Metro?

Jeanette Juhnestam från Ekerö:
– Jag läser Metro varje dag jag åker kollektivt, vilket är fyra dagar i veckan. Jag ser att jag är ganska ensam som tar Metro, så man känner sig lite kufig. Men jag tycker att den är jättebra för man får en snabbkoll, jag skulle sakna om den försvann.
Ulla Kollberg från Skärholmen:
– Jag har Dagens Nyheter hemma och så får jag lokaltidningarna, det räcker gott och väl. När jag jobbade läste jag Metro varje dag, och det händer väl någon gång nu också. Men det blir oftast att jag läser en bok istället.
Estelle Leonide och Natalie Andersson från Söderort:
– Jag läser inte Metro, jag läser hellre nyheter på internet i min telefon och då blir det Aftonbladet, säger Estelle Leonide.
– Jag läser också mina nyheter på nätet och då är det Aftonbladet och Expressen, säger Natalie Andersson.
Peter från Östermalm:
– Jag läser Metro varje dag! Det är vanliga nyheter och ibland kan man läsa om saker innan de kommer på tv. Jag har visserligen inte tv men jag har radio. Det är Metro och P4 och P3 som gäller, jag håller inte på swishar. Jag skulle sakna tidningen om den försvann.
Peter Bjuvberg från Blåsut:
– Jag läser den någon gång ibland, men det är många år sedan nu. Jag tog den på tisdagar när jag åkte in till stan, för att lösa sudoku och korsord. Jag tycker att jag får nyhetsstoffet från Svenskan som jag läser varje morgon.