ANNONS

Pengabråk slutade med knivhugg

Under veckan som gick hölls rättegång mot de tre tonåringar som försökte pressa en annan tonåring i Vallentuna på pengar.

Det slutade med att rektorn på Bällstabergsskolan blev knivhuggen.
ANNONS

Den 2 mars i år fick ett pengabråk mellan två tonåringar i Vallentuna sitt dramatiska avslut när en 15-åring högg Bällstabergsskolans dåvarande rektor i benet med kniv.

Det var under skoldagen som 15-åringen och två kompisar vid två tillfällen kom till Bällstabergsskolan för att driva in pengar från en elev på skolan. 15-åringen hade med sig en kniv för att skrämmas, som han själv berättat i förhör. Den första gången som de tre pojkarna kom till skolan blev de avvisade av skolans rektor och gick. Någon timme senare kom de tillbaka.

Då ska de ha satt sig i en korridor utanför det klassrum där eleven de ansåg hade en skuld hade undervisning. Skolans rektor bad dem åter att gå därifrån. Den här gången vägrade 15-åringen. När rektorn såg en kniv sticka upp ur 15-åringens ficka tog han ett ”björntag” om honom bakifrån och försökte släpa ut honom som han berättat i polisförhör. 15-åringen ska då ha dragit kniven och huggit bakåt. Knivhugget som tog i låret var så allvarligt att rektorn fick vårdas på sjukhus i några dagar.

Pengabråket mellan de båda tonåringarna ska ha börjat redan förra året.

– Båda parter hävdar att de bråkat om pengar. Nu är det upp till tingsrätten att avgöra, säger Anna Bengtsson, kammaråklagare som lett utredningen.

Under den tidiga våren 2015 försökte 15-åringen och två av hans kompisar driva in pengar från Bällstabergseleven. Eleven ska ha fått hot-sms och blivit utsatt för ett rånförsök.

Rättegången hölls i Attunda tingsrätt förra veckan, till stor del bakom lyckta dörrar. De tre tonåringarna som deltagit i hoten och våldet mot Bällstabetgseleven står anklagade bland annat för försök till rån, försök till utpressning, övergrepp i rättsak och narkotikabrott. 15-åringen som högg rektorn åtalas därutöver för grov misshandel. Han erkänner narkotikabrott och misshandel men nekar till övriga brott.

Mitt i Vallentunasteget har förgäves försökt att nå 15-åringens advokat för en kommentar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.