ANNONS

”Pengar i fickan på rövarkapitalister”

Peter Schilling (S) kallar upplägget i Bergshöjden för ren och skär spekulation.
Peter Schilling (S) kallar upplägget i Bergshöjden för ren och skär spekulation.
Det ovanliga upplägget som just nu pågår inför ombildningen i Bergshöjden har rört upp känslor på flera håll.
Peter Schilling (S) kallar upplägget moraliskt förkastligt.
ANNONS

Flera boende på Bergshöjden hörde av sig till Peter Schilling (S), oppositionsråd, när de fick reda på Matanders upplägg för att få igenom en ombildning. Många var

– Det här är djupt upprörande, och måste vara på gränsen för vad som är lagligt. Det är ren och skär spekulation. De spekulerar i lägenheter som de aldrig skulle kunna köpa annars. De hyresgäster som betalt för fastigheten, genom det allmännyttiga bolaget, vinner inget utan pengarna går rakt ner i fickan på rövarkapitalister, säger han.

Det här är djupt upprörande, och måste vara på gränsen för vad som är lagligt.

Peter Schilling (S)

Han poängterar att han, trots att han driver en annan politik, förstår dem som vill ta chansen att köpa loss sin bostad vid en ombildning.

– Men att göra på det här sättet är en rovdrift på alla Sundbybergares egendom, och inget jag har förståelse för. Är det inte olagligt så borde det vara det. Det är moraliskt helt förkastligt.

Han menar på att upplägger riskerar att drabba svaga människor, som får löfte om snabba pengar och sedan inte har någonstans att bo.

Matander själva säger att de bara gör affärer med ett urval av bostadsgästerna som redan hyr ut i andra hand eller redan har planer på att flytta?

ANNONS

– Det är ju ännu värre. Då vet de att de ligger i det moraliska gränslandet. Spekulation på det här viset är inget som vi borde ha i Sundbyberg. Hur en seriös mäklarfirma kan gå med på detta är ofattbart.