Pensionärer vill ha gratis broddar

I Haninge får alla äldre över 65 år gratis broddar för att förebygga halkolyckor. Nu kan halkskydden även bli verklighet i Värmdö.

Vintern närmar sig och den med snö och ishalka som följd. Men för att slippa halka omkring och i värsta fall bryta ben har Värmdös äldre en lösning – gratis broddar.

I Haninge får alla äldre över 65 år gratis broddar för att förebygga halkolyckor. Snart finns liknande initiativ även i Stockholms stad. Nu kan halkskydden även bli verklighet i Värmdö.

Saken har varit uppe på pensionärsrådet där såväl PRO och SPF menar att gratis broddar skulle ge vinster både ur ett samhällsekonomiskt perspektiv och även bidra till minskat lidande hos medborgare.

– Det ligger hos förvaltnngen att ta hand om frågan. Den finns på dagordningen. Min yrgånspunkt kan inte under åren gå ut me dnågra löften. emot gratis.

– kan man räkna med att folk lsipper lårbrensbrot och annat via de hör, ja, sjlvkjlart. det gr på nåd e100 och 150 000 tusen. när jag tänker rationellt ch får blanda in mit hjrta. men nör jag tittar p enonimin så vi jag veta vad jag gör. och det öringen henlighet att det inte är gratis. det är under utrdning.

vi ska räkna på det.

– vi har hört med haninge men inte fått resultaten. nej, get aktuellt det här året.

men vi tittar på det

vi talar väl uppt¨1 miljon. det kan tyckas lite, men en miljon kan man göra mycket in inom älrevården.

har begärt ut statistik

hinner isen smälta inna n pensiöernes får gratisbroddar?

det ‘ör väl risk för det. vi tyngs av ett ganska tungt underskott.

det är en otroligt snabb axelerarande kurva. när 40-talisterna går i pension och hmnar p våra vårdinsitutuiner.