Per gifte sig med okänd kvinna

Per visste inte vem som väntade i kyrkan.
Per visste inte vem som väntade i kyrkan.
Per, 51, från Johanneshov gifte sig med en kvinna han aldrig hade sett. Han är en av sex medverkande i andra säsongen av "Gift vid första ögonkastet" som visas på SVT.

– Gränsen mellan modig och dumdristig är hårfin, säger Per.

Att gifta sig med någon som man aldrig har träffat. Att dessutom göra det med tv-kameror som filmar en under de flesta av dygnets vakna timmar.

Just nu följer över en halvmiljon tv-tittare experimentet.

– Det spelades in i somras så det är märkligt att titta på det nu. Det är mycket känslor fram och tillbaka, säger Per.

Han bor i Johanneshov och arbetar som golvläggare. En impuls fick honom att anmäla sig till programmet.

– Jag låg i soffan och tittade på tv när det kom en trailer om att de sökte deltagare. Just då i den stunden tänkte jag ”Varför inte?”. Jag var trött på att nätdejta och blotta mig och berätta vem jag är och så blir det ingenting. Jag gick rakt upp ur soffan och anmälde mig och morgonen därpå ringde de och ville träffa mig.

Per har tre vuxna söner sedan ett tidigare äktenskap. Han blev ihopparad med Eva. En jämnårig kvinna, även hon med vuxna barn.

– Det kändes bra direkt när vi sågs i kyrkan. Sedan har vi lite olika bakgrund, det kan nog bli bra tv.

Efter bröllopet bar det av på smekmånad till Mallorca och därefter flyttade de ihop. Med varandra och med kamerorna.

– Det går inte att föreställa sig hur det är att bli filmad hela tiden. När man lagar mat, borstar tänderna, klär av sig och när man blir arg. Det förenklar inte mötet med en ny människa. Men det är ju en del av tv-programmet, säger Per.

Första säsongen av programmet blev både kritiserat och omdiskuterat. Inget av de tre paren fortsatte heller att vara gifta. Det avskräckte inte Per och han har inte ångrat sitt deltagande.

– Det har varit väldigt utvecklande, speciellt den första tiden när man fick träffa alla experter. Och jag gillade uppmärksamheten, jag är en linslus.

Hur gick det med dig och Eva då?

– Ja, det får jag ju inte säga.