Pernilla Wahlgren: ”Jag älskar Lidingö”

Binaca och Pernilla
Pernilla Wahlgren tillsammans med dottern Bianca Ingrosso (till höger) som också kommer att synas i programmet.
Pernilla Wahlgren.
Pernilla Wahlgren.
I oktober slår Pernilla Wahlgren upp dörrarna till sitt lyxiga kedjehus på Lidingö. Då har realityserien "Wahlgrens värld" premiär på Kanal 5.

Hur har det känts det att ha kameror som följer dig i ditt vardagsliv?

– Jag har gjort ganska mycket teve med realitykänsla de senaste åren, så jag har hunnit blivit mycket mer van att vara mig själv framför kameran. Det är på gott och ont. Jag kommer att sakna teamet när det är slut samtidigt som det kommer att bli väldigt skönt att kunna gå på restaurang eller resa utan att ha filmkameror efter sig.

Är det någon del av ditt liv där kamerorna inte har fått följa med?

– Vi bestämmer själva vad teamet får filma. Det är inte så att de plötsligt står och filmar när man vaknar. Har vi till exempel med oss filmteamet på en resa där familjemedlemmar eller vänner inte vill synas så filmas inte de.

Hur mycket kommer tittarna att få se av Lidingö i programmet?

– Det mesta de får se är väl mitt hus. Kottlasjön kanske också kommer att vara med en del eftersom jag bor där.

Vad har du annars för relation till Lidingö?

– Jag har bott på Lidingö 10 år tror jag. Jag älskar Lidingö. Jag tycker att det är fantastiskt att man kan bo så när stan och ändå ha så mycket natur och vatten. Jag älskar att det dyker upp mer och mer bra restauranger, butiker, hotell. Är jag ledig en dag är den bästa lyxen för mig att bara vara hemma på Lidingö och inte ens behöva åka över bron.

Har du någon favoritplats på Lidingö?

– Jag tycker att Långängens gård är väldigt härligt och charmigt ställe. Millesgården är också fint. Ut mot Gåshaga finns det bra restauranger. Där brukar jag också gå och göra behandlingar.

Du gör ju en rad saker förutom att spela i föreställningar; skriver kokböcker. designar kläder, spelar in podcast, driver blogg m.m. Hur hinner du med allt?

– De senaste åren har jag börjat göra mer och mer grejer förutom artisteriet. Två butiker, eget klädmärke, egen porslinsserie, kokböcker, och så bloggen och podden som tar mycket tid. Ibland känner till och med jag att man inte hinner med. Som tur är älskar jag det jag gör så länge och jag inte mår dåligt av stressen fortsätter jag. Men det är viktigt att ta tid till att återhämta sig.

Wahlgrens värld har premiär den 6 oktober på Kanal 5.