Pernilla Wahlgren hyllar Lidingö i sång

Pernilla Wahlgren hyllar Lidingös ängar, hav, djur och natur på Lidingö i musikvideo.
Pernilla Wahlgren hyllar Lidingös ängar, hav, djur och natur på Lidingö i musikvideo.
Artisten och Lidingöbon Pernilla Wahlgren sjunger med elever och lärare i en musikvideo om Lidingö.
"Lidingö stad- det är här det händer", sjunger de.

Artisten och Lidingöbon har tillsammans med elever från Bo och Skärsätra skolor,  lärare och andra, unga och gamla från Lidingö spelat in en musikvideo som hyllar ön.

”Välkommen sa du va, till en ö som har allt” sjunger Pernilla Wahlgren medan andra mimar, dansar, spelar luftgitarr och visar teckenspråk framför kameran.

Det är de två rektorerna Mia Levin, Bo skola och Anna-Lena Bresell, Skärsätra skola som ligger bakom initiativet.

– Det började som en galen idé vid köksbordet, säger Mia Levin.

Hennes man Johan Gunnarsson håller i Lidingö live och låten, med en annan text, brukar spelas där. Mia fick idén att skriva om texten, berättade för kollegan Anna- Lena Bresell och så var projektet igång.

I musikvideon framträder elever och lärare från de båda rektorernas skolor. Men också pensionärer från Siggebogården och en lokal fiskhandlare.

– Vi vill visa att Lidingö består av oss alla, gamla och unga, säger Mia Levin.

Innan musikvideon kunde bli verklighet behövde de en artist som sjöng. Några olika, bland annat bandet ”Det vet du”, tillfrågades.  Till slut föll valet på Pernilla Wahlgren, som dessutom är mamma på Skärsätra skola, där Anna Lena Bresell är rektor.

– Hon var väldigt proffsig. Vi är tacksamma att hons ställde upp och gjorde detta gratis, säger Mia Levin.

Nu är musikvideon tänkt att användas vid mässor, till exempel när man rekryterar lärare och andra medarbetare i staden. Den kommer också att sjungas av barnen i skolorna på skolavslutningar.

Kan man säga att det här är en slags reklamfilm för Lidingö?

– Nej, den gjordes ju på vårt initiativ. Det här ligger ju ganska långt ifrån vår profession. Men på Lidingö vill man och vågar man – och man tillåts, säger Anna-Lena Bresell.