ANNONS

En person åtalad för Ursviksrånet

Den åtalade fångades på bild vid en uttagsautomat i Solna centrum.
Den åtalade fångades på bild vid en uttagsautomat i Solna centrum.
I april förra året överfölls ett par av fyra rånare i sitt hem i Ursvik. En av de misstänkta gärningsmännen fångades på film och nu har åtal väckts mot honom.
ANNONS

Sedan 5 april i år, har en 27-åring man boendes i Eskilstuna suttit häktad misstänkt för inblandning i ett villarån i Ursvik den 19 april förra året. I samband med rånet frihetsberövades ägarna till villan, ett par i 60-årsåldern, under två timmar av fyra maskerade gärningsmän.

Mannen blev slagen i ansiktet när han öppnade dörren och sedan fasttejpad runt händerna och för ögonen med silvertejp. Kvinnan fick också tejp runt vristerna och blev beordrad att ligga still med ett täcke över sig.

Fångades på film

Därefter hotades paret till livet och mannen fick en kniv hållen mot halsen. Rånarna stal med sig guldsmycken, mobiltelefoner, datorer, kamera och spritdrycker som paret hade i bostaden. Rånarna tvingade även mannen att uppge koden till ett företagskort.

Senare fångades 27-åringen på flera övervakningskameror när han tog ut pengar till ett samlat värde av cirka 14 000 kronor på olika uttagsautomater runt om i Solna, Sundbyberg och Eskilstuna, vid tiden både under och strax efter att rånet.

Åtal väckt

Bevisen är tillräckligt starka anser kammaråklagaren Henrik Stiernblad som nu väljer att åtala 27-åringen för grovt rån, alternativt medhjälp till grovt rån.

– Det går att knyta honom till rånet och därför väcker vi åtal mot honom ensam, säger han.

Polisen utreder fortfarande fler misstänkta för inblandning i rånet och en person är häktad i sin frånvaro.

 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.