Misstänkt mord i husbranden

Polisen misstänker mord bakom fritidshusbranden på Muskö den 5 juni. Den saknade kvinnan hittades död i resterna av fritidshuset.

– Vi rubricerar detta som mord genom brand, säger polisens förundersökningsledare Malin Palmkvist.

Det var sent på söndagskvällen den 5 juni som ett fritidshus på Muskö brann ner till grunden. En man tog sig ut ur huset, med svåra brännskador, men en kvinna befarades vara kvar. Stora sökinsatser genomfördes under natten, men utan resultat.

Polisen bekräftar nu för Mitt i Haninge att den saknade kvinnan hittats avliden i resterna av fritidshuset. Förundersökning pågår med hög sekretess och polisen är knapp med informationen. Man säger att man ännu inte har något färdigt svar på hur branden startade.

– En teknisk utredning har gjorts, och vår rubricering just nu är mord genom brand. Det finns en misstänkt person för brottet, säger polisens förundersökningsledare Malin Palmkvist.

Med hänsyn till anhöriga och sekretessen vill polisen inte gå ut med ålder på den avlidna.

– Vi är inne i ett intensivt skede av utredningen och tar hjälp av alla utredningsåtgärder vi kan. Men jag kan inte i dag säga när vi tror att utredningen är klar, säger Malin Palmkvist.

Polis och räddningstjänst fick först larm om en markbrand, men när man kom fram strax före midnatt visade det sig att ett hus redan var övertänt. Polisen mötte en mycket svårt brännskadad man, som vittnade om att det kunde finnas ytterligare en person i huset.

Arbetet med att släcka branden pågick enligt polisen till långt fram på morgontimmarna. Därefter hittades kvarlevorna av den saknade kvinnan i resterna av huset.