ANNONS

Personal på skola misstänks ha kränkt elever – polis utreder

Kommunhuset i Upplands-Bro.
Kommunhuset i Upplands-Bro.
Ekhammarskolan i Upplands-Bro gjorde kränkningsutredningar av två elever. Då upptäckte rektorn att en medarbetare på skolan kan vara inblandade och kontaktade polisen.
ANNONS

Just nu pågår en polisutredning mot en medarbetare på den kommunala Ekhammarskolan i Upplands-Bro. Detta efter att det kommit fram uppgifter om att medarbetaren ska ha kränkt två elever. Något som P4 Stockholm rapporterat om.

– Jag kan inte berätta så mycket mer, utan vi har följt våra rutiner och den praxis som är att alla kränkningar som förekommer i skolan ska utredas och det är rektorns ansvar, säger Kaj Söder som är utbildningschefen i Upplands-Bro kommun till P4.

Utredde elever, upptäckte annat

Det började med att Ekhammarskolan genomförde kränkningsutredningar på två elever. Då upptäckte rektorn att en medarbetare på skolan i själva verket kan ha kränkt de två eleverna.

Rektorn kontaktade polisen som i sin tur beslutade att upprätta två anmälningar och har påbörjat en utredning mot medarbetaren. Polisen ser allvarligt på händelsen enligt kommunen.

Det är viktigt att veta att det är samma regler i skolan som i samhället i övrigt

Kaj Söder, utbildningschef Upplands-Bro

– Är det allvarliga kränkningar ska vi överlåta det till polisen att utreda vidare om det är något brottsligt som kan ha skett, det är inte skolans sak. Det är viktigt att veta att det är samma regler i skolan som i samhället i övrigt, skolan kan inte göra polisutredningar utan det får polisen göra.

Medarbetaren är avstängd från arbetet i väntan på att polisutredning ska bli klar. Kommunen erbjuder nu stöd till de berörda eleverna.

Mitt i har sökt utbildningschefen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.