ANNONS

Biblioteken i Aspudden och Gröndal har tvingats stänga

Fruängen centrum bibliotek böcker
Biblioteket i Fruängen håller öppet måndag–lördag, men andra bibliotek tvingas stänga på grund av sjukdom.
Flera bibliotek i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö har fått minskade öppettider på grund av personalbrist.
Aspuddens och Gröndals bibliotek håller stängt tills vidare för att Fruängens bibliotek ska kunna ha öppet så normalt som möjligt.
ANNONS

Många jobbar hemifrån eller håller sig hemma så mycket som möjligt nu i coronatider. Men att låna böcker för att sysselsätta sig under hemkarantänen kan bli svårt. Flera bibliotek i i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö har minskat sina öppettider, eller tvingas hålla helt stängt på grund av sjukdom hos personalen.

– Målet är att ha öppet Skärholmens och Fruängens bibliotek med ordinarie öppettider över tid, säger Jonas Bång Arhammar, enhetschef för biblioteken i Aspudden, Bredäng, Fruängen, Gröndal, Skärholmen och Telefonplan.

Meröppet på Telefonplans bibliotek

Telefonplans bibliotek är stängt i veckan och tiderna för meröppet har ändrats till klockan 12–21. Det betyder att den som tidigare anmält sig till meröppet kan komma in på biblioteket och låna och lämna som vanligt.

– Ansökan för detta kan man få hjälp med på Fruängens bibliotek. Dock så går det inte att reservera böcker till Telefonplan eller till något annat stängt bibliotek utan det får göras till bibliotek som är öppna.

Aspudden och Gröndal stängt tills vidare

Biblioteket i Gröndal har tvingats hålla stängt på grund av sjukdom, både den här och förra veckan. Även Aspuddens bibliotek håller helt stängt tills vidare.

– Vi ser inte något slutdatum just nu för Aspuddens och Gröndals biblioteks stängningar. Vi vill därför hänvisa låntagarna till våra större bibliotek i Skärholmen och Fruängen och att man tittar på biblioteket.se för aktuella öppettider, säger Jonas Bång Arhammar.

Älvsjö bibliotek håller stängt mer än vanligt och har från och med nästa vecka bara  öppet måndagar, onsdagar och fredagar.

Fruängen öppet i princip som vanligt

Fruängen, som tillsammans med Skärholmen är områdets största bibliotek, prioriteras och håller öppet måndagar–lördagar.

Däremot är alla program inställda från 17 mars till och med 30 april.

ANNONS

– Beroende på vår egna personalsituation så kan öppettider på våra prioriterade bibliotek minska, vara ordinarie eller som denna veckan – vi öppnar upp Bredängs bibliotek tillfälligt då vår situation tillåter det, säger Jonas Bång Arhammar.

Aktuella öppettider finns alltid på biblioteket.stockholm.se. Att låna e-böcker och e-ljudböcker fungerar precis som vanligt.

Fakta

Bibliotekens öppettider

Fruängens bibliotek

Måndagar: 12–19

Tisdagar: 12–17

Onsdagar: 10–17

Torsdagar: 10–19

Fredagar: 10–17

Lördagar: 11–15

Söndagar: Stängt

 

Älvsjö bibliotek

Måndagar: 11–15

Tisdagar: Stängt

Onsdagar: 11–15

Torsdagar: Stängt

Fredagar: 11–15

Lördagar: Stängt

Söndagar: Stängt

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.