ANNONS

Personalbrist – då måste Blackebergs bibliotek stänga

Besökare till Blackebergs bibliotek möttes av den här skylten.
Besökare till Blackebergs bibliotek möttes av den här skylten.
Om personal blir sjuk så måste biblioteken stänga. Anledningen? Tuffa sparkrav gör att det inte finns pengar till vikarier.
Under onsdagen ställdes barnens höstpyssel in när biblioteket i Blackeberg stängde med kort varsel på grund av personalbrist.
ANNONS

Under onsdagen möttes låntagare till biblioteket och besökare till medborgarkontoret i Blackeberg av en låst dörr. Även barnens höstlovspyssel har ställts in.

Det är en av flera akutstängningar som har gjorts på kort tid, något som Lokaltidningen Mitt i tidigare har rapporterat om. Tuffa sparkrav från politikerna gör att det inte finns pengar till vikarier.

Biblioteket i Blackeberg är stängt.

Bibliotek har tidigare tvingats stänga i såväl Alvik som Brommaplan.

– Vi har haft några tillfällen då vi dessvärre behövt stänga, säger Erik Olsson, enhetschef.

Måste spara miljoner

Kulturförvaltningen i Stockholm är just nu är inne i en stor omorganisation som görs för att klara av besparingar på 24,7 miljoner kronor och ett effektiviseringskrav på 21 miljoner. Det gör att biblioteken i Stockholm inte har råd att ta in korttidsvikarier för att kompensera personalbristen som uppstår vid sjukdom.

– Vi är i slutfasen av en omställning av biblioteksorganisationen. Under denna period har oplanerad frånvaro bland personalen ibland lett till bemanningsproblem, säger Jonas Naddebo (C), kulturborgarråd. 

Sparkrav – då tvingas Brommas bibliotek hålla stängt

ANNONS