ANNONS

Personalbrist på Sjödalens förskolor

Brevet gick ut till alla föräldrar till barnen i Sjödalens förskolor.
Brevet gick ut till alla föräldrar till barnen i Sjödalens förskolor.
Personalen är sjukskriven och bemanningsföretaget kan inte alltid skicka vikarier.

Nu förvarnar Sjödalens förskolor om att föräldrarna kan behöva ha sina barn hemma.
ANNONS

I onsdags skickades ett brev ut till samtliga föräldrar till de 450 barn som går på Sjödalens förskolor. Semestrar och hög sjukfrånvaro bland personalen gör att förskolechefen tvingas förvarna om att personalen kanske inte kommer att räcka till.

”Om vi bedömer att vi inte kan erbjuda en säker tillsyn för barnen kan det hända att vi tvingas be er om hjälp att hämta tidigare eller ha barnen hemma”, står det i brevet.

Förskolechef Leena Norder förklarar att läget inte är akut, men att hon skickat ut brevet om det skulle bli värre.

– Vi har haft mycket influensa som går, och det har varit svårt att få bemanningsföretagen att skicka vikarier. I första hand måste vi se till barnens säkerhet och det här är bara för att föräldrarna ska veta om hur läget ser ut.

Skulle fler bli sjuka kommer förskolorna först och främst be de föräldrar som är föräldralediga eller arbetslösa att byta tider för sina barn.

– Ingen kommer att få mindre tid på förskolan för sina barn om de inte vill, men vi kan be de föräldrar som ändå är hemma att se om de kan anpassa sina tider, säger Leena Norder.

Efter utskicket har föräldrar tipsat om personer de känner som kan hoppa in på kort varsel. Alla som jobbar inom förskolan måste dock ha utdrag från straffregistret och helst erfarenhet av arbetet, vilket gör att det inte är lätt att hitta några vikarier snabbt.

Sjödalens förskolor är kommunalt drivna och omfattar förskolorna Sagoskogen, Albatrossen, Balingsnäs, Entitan, Sörskogen och Äpplet. Störst personalbrist är det på Albatrossen.

ANNONS
ANNONS