ANNONS

Sju personer anhållna för rånet i Arninge

Jan Berlin säger att rånarna hade maximal otur.
Jan Berlin säger att rånarna hade maximal otur.
Polisen har nu lyckats gripa sju personer för inblandning i rånet mot Elgiganten i Arninge. Rånarna hade en rejäl otur – polisen hade nämligen en verksamhetsdag och därför ett tjugotal patruller i området.
– Det var fruktansvärd dålig timing för rånarna, säger polisen Jan Berlin.
ANNONS

Det var igår vid lunchtid som två eller tre gärningsmän gick in på Elgiganten i Arninge och rånade butiken på varor. Men det rånarna inte kände till var att polisen råkade ha en verksamhetsdag igår med fokus på synlighet.

– Vi hade 20 patruller ute, det var fruktansvärd dålig timing för rånarna, men bra för oss, säger Täbypolisen Jan Berlin.

Kända sedan tidigare

Under onsdagen kunde Mitt i rapportera att tre personer kunde gripas en kort tid efter rånet och att man sökte efter flera inblandade. Under torsdagen har polisen gått ut med att de har anhållit totalt sju personer. Alla är sedan tidigare kända i rånsammanhang.

– Rånarna flydde i en hyrbil och vi fick in vittnesmål om att de hade dumpat flyktbilen vid Ullna allé. Då kunde vi, utan att säga för mycket, knyta andra fordon till platsen.

Väpnat rån mot Elgiganten i Täby

Hade stöldgodset i bilen

Efter rånet inrättade polisen snabbt flera kontrollplatser vid olika utfarter och de kunde gripa en person som kom åkandes med stöldgodset i en annan hyrbil.

– De hade tagit Apple-produkter framförallt, de är lätta att få med sig och värda mycket pengar, säger Jan Berlin.

”Det är ingen Björnliga som åker runt och gör bryt.”

ANNONS

Samtliga flyktbilar var hyrda från samma ställe och av en och samma person. Man har sedan kunnat koppla ihop rånet med flera misstänka gärningsmän.

Jan Berlin säger att det inte rör sig om någon organiserade liga utan snarare en löst sammansatt grupp av kriminella.

– Det är ingen Björnliga som åker runt och gör bryt. Det är nog någon som fått en idé och sedan tagit in de personer man behöver för just det tillfället.

Tre personer gripna för rånet mot Elgiganten

Tredje rånet mot Elgiganten

Det är tredje gången som Elgiganten i Arninge rånas och Jan Berlin förstår att det innebär en otrygghet för personalen.

– Vi har haft en ökad tillsyn där sedan första rånet, vi har svängt förbi ofta och pratat med personalen. Rånarna har bytt från värdetransporter och banker, nu är de framförallt inriktade på de stora elektronikkedjorna. Men vi har utvecklat våra metoder och vi har lyckats gripa flera personer, bland annat efter rånen i Barkarby och Uppsala.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.