ANNONS

Rättegång om misstänkt terror inleds i dag

Terroråtal i Stockholms tingsrätts säkerhetssal
Sex personer misstänks för terrorfinansiering.
I terrorrättegången i Stockholms tingsrätt inleds under fredagen två fall av terrorfinansiering. Sex personer står åtalade i rättegången som hålls i säkerhetssalen.
ANNONS

Terrorrättegången tar idag upp två fall av terrorfinansiering. Det är det första åtalet om terrorfinansiering i Sverige på mer än tio år.

De sex personerna som står åtalade ska enligt åklagaren ha överfört pengar till personer i Turkiet och Uzbekistan. Dessa pengar ska ha kunnat kopplas till terrorgruppen IS.

– Min klient gör gällande att han har skickat pengar till en person för välgörande ändamål, och han har inte haft någon insikt om att den här personen skulle vara kopplad till islamiska staten, säger advokat Thomas Olsson som försvarar en av männen till Sveriges Radio.

Bland bevisningen finns bland annat kvitton på överföringar samt chattar som de åtalade har haft i sina mobiltelefoner.

Förutom pengarna ska tre av männen dessutom ha förberett ett terrordåd. De tre som åtalas för förberedelse till terrorbrott misstänks ha skaffat och förvarat utrustning och stora mängder kemikalier som skulle användas för att döda människor. Pengarna ska enligt åtalet även ha gått till att köpa drönare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.