ANNONS

Tre personer åtalas för upplopp på nattklubb i Stockholm

Konstakademien i Stockholm, även klubben F12
Klubben F12.
Tre personer, med kopplingar till gängkriminalitet, åtalas för upploppet på en nattklubb i centrala Stockholm förra sommaren.
Minst två av dem är sedan tidigare dömda för inblandning i gängmorden i Södertälje 2010.
ANNONS

I slutet av juli förra sommaren stormade ett 20-tal personer nattklubben F12 i centrala Stockholm.

Ordningsvakterna gjorde vad de kunde för att stå emot men var chanslösa mot det gänget. En av vakterna ska ha sprakats ner för en trappa.

Kopplingar till Södertäljenätverket

Samtliga utanför nattklubben fördes bort och polisen misstänkte tidigt att anstormningen var planerad. Det fanns även misstankar om kopplingar till kriminella nätverk.

Nu visar det sig att så var fallet – tre personer, med kopplingar till Södertäljenätverket, åtalas för nattklubbsupploppet, skriver Dagens Nyheter.

Tidigare dömda

De tre åtalade männen, som är i 30-årsåldern, är sedan tidigare dömda i rättsprocessen mot det så kallade Södertäljenätverket som fanns mellan 2012 och 2014. Minst två av dem dömdes dessutom för inblandning i ett gängmord i Södertälje 2010 – en av dem för mord, skriver Nyhetsbyrån Siren.

Nekar till brott

Enligt åtalet ska en av de åtalade männen gått längst fram under anstormningen och sagt åt de andra vad de skulle göra. De andra två, tillsammans med resten av gänget, ska genom våld ha tagit sig in på nattklubben och både sprakat och slagit på entrévärdarna. Alla tre nekar till brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.