ANNONS

Personer har olagligen bosatt sig i Bällstaån

Båtar och ett tält ligger sedan i somras i ån. Här bor flera personer enligt polisen.
Båtar och ett tält ligger sedan i somras i ån. Här bor flera personer enligt polisen.
Båtar och ett tält ligger sedan i somras i Bällstaån. Här bor flera personer enligt polisen. Stockholm stad jobbar nu på att avhysa personerna från bosättningen.
ANNONS

Ett antal båtar och ett tält ligger sedan i somras och flyter i Bällstaån. I bosättningen bor enligt polisen flera personer.

– De har byggt som en flotte med små båtar runt omkring. Den har legat där hela sommaren och växt på sig allt eftersom, säger Monica Östgren på sjöpolisen.

Någon brygga ut till flotten finns inte utan personerna tar sig till och från land med båt.

Sjöpolisen är på platsen med jämna mellanrum, berättar Monica Östgren.

Ungefär här ligger båtflotten.

Ärendet är nu överlämnat till exploateringskontoret i Stockholm stad som ska ta hjälp av Kronofogden för att försöka få personerna avlägsnade får platsen.

– Enligt våra uppgifter så bor det personer på båtarna, två av dem är identifierade. Vi kommer inom kort att skicka in en ansökan till Kronofogden för att få de här personerna avlägsnade från platsen, säger Fabian Kjessler, enhetschef på markförvaltning på exploateringskontoret i Stockholm stad.

Att bosättningar byggs på vatten är ovanligt och Fabian Kjessler berättar att det därför är oklart hur Kronofogden kommer att besluta i ärendet.

ANNONS

Blir personerna avlägsnade så är tågordningen att socialförvaltningen inom kommunen samtidigt blir inkopplade för att informera om de boenden som staden kan erbjuda dem som inte har ett hem.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.