Sköt två personer på öppen gata i Bagis – får sex års fängelse

Skottlossningen i närheten av Ica-butiken i Bagarmossens centrum.
Skottlossningen i närheten av Ica-butiken i Bagarmossens centrum.
I höstas sköt en man mot två personer i Bagarmossens centrum. Händelsen blev mycket uppmärksammad eftersom flera personer jagade varandra med vapen. Nu döms mannen till sex år och sex månaders fängelse, rapporterar SVT Stockholm.

På kvällen den 19 september vaknade flera boende i Bagarmossen efter att flera skott avlossats. När polisen kom dit fann de två skadade personer som låg på marken, varav den ena hade skottskador. En stund senare hittade de ytterligare en skottskadad person en bit därifrån.

Den man som saknade skottskador hade blivit kraftigt misshandlad när polisen kom till platsen. Det är den personen som varit föremål för den rättegång som nu avslutats i Södertörns tingsrätt, rapporterar SVT Stockholm.

Rätten: Sköt mot skyddslösa personer

Han har enligt tingsrätten skjutit mot de två andra männen som blev träffade i benen.

Han döms till sex år och sex månaders fängelse för synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott. I domen framgår det att handlingen varit ”synnerligen grov eftersom gärningen varit av livshotande karaktär och att gärningsmännen, genom att skjuta flera skott mot skyddslösa personer, visat synnerlig hänsynslöshet.”