Två personer rånade inom loppet av en vecka

Arkivbild.
Arkivbild.
Under en veckas tid inträffade två rån och en väskryckning i Bro.

Lördagen den 28 januari utsattes en kvinna i 40-årsåldern för en väskryckning på Lantmätarvägen i Bro. Enligt anmälan var förövaren en man förklädd i svart skidmask som distraherade kvinnan för att sedan ta hennes väska. Kvinnan ska ha blivit av med bland annat plånbok och mobiltelefon. Brottet rubriceras som stöld.

På torsdagen under följande vecka anmälde en man i 60-årsåldern ett rån på Fjärilsstigen i Bro. Han ska ha varit på väg hem från centrum när han mötte flera unga män. Mannen ska enligt anmälan ha fått ta emot knytnävsslag och ramlat omkull varpå gärningsmännen rotat igenom hans fickor.

Och på lördagen den 4 februari utsattes en kille i övre tonåren för rån på Kattfotsstigen i Bro, enligt en polisanmälan. Han ska ha träffat på flera för honom okända män som tvingat honom att lämna ifrån sig sin vinterjacka. Han ska också ha blivit slagen i ansiktet och ramlat ner på marken och blivit sparkad. Gärningsmännen ska ha varit maskerade.

Det finns i dagsläget inga misstänkta.

– Det är ofta maskerade gärningsmän som är likartat klädda i den här typen av fall. Att få en enskild utpekad är svårt, säger kommunpolisen Magnus Nilsson.


Läs mer: