Peter Pan med Danderydstjej i huvudrollen

Cornelia Olofsson förbereds inför repetition av Peter Pan. Fotograf: Jens Kristensson
Cornelia Olofsson förbereds inför repetition av Peter Pan. Fotograf: Jens Kristensson
Cornelia här med Mathias Jonsson som spelar Peter Pan och regissör Kålle Gunnarsson.
Cornelia här med Mathias Jonsson som spelar Peter Pan och regissör Kålle Gunnarsson.
Cornelia Olofsson, 21 år från Danderyd, spelar den unga flickan Wendy i musikalen Peter Pan, som kommer att gå på Intiman med premiär den 16 september.

Vem är Cornelia?

– Jag är 21 år gammal, jobbar som musikalartist och spelar just nu karaktären Wendy i musikalen Peter Pan. Annars så har jag precis gått klart utbildningen på balettakademin och jobbar i en inredningsbutik. Jag gör även lite ströjobb som pianolärare och sånglärare och vikarierar lite på kulturskolan i Danderyd.

Vad handlar Peter Pan om?

– Peter Pan handlar om de tre syskonen Wendy, John och Michael. Wendy den äldsta av de tre hittar på massa historier, bland annat den om Peter Pan. En natt så uppenbarar sig Peter Pan i deras sovrum och tar med sig syskonen till Landet ingenstans. Där Wendy blir som en mamma till alla och Peter Pan pappan.

Din egen roll då, vem är Wendy?

– Hon är 15 år gammal och på gränsen till att bli vuxen. Men hon är lite osäker på om hon vill bli vuxen. Hon tycker om att ta hand om folk, är väldigt mammig och väldigt pryd. Hon slåss inte och försöker vara mer den ansvarsfulla. Historien är skriven för länge sen, så den innehåller ett lite gammaldags språk, även om regissören skrivit om den till ett mer nutida språk.

Hur fick du rollen?

– Jag gick på en audition som var öppen, blev kallad till en callback och efter två veckor kom svaret att jag fått rollen som Wendy, även om jag delar den med en annan person. Jag har drömt om att spela musikal sedan jag var liten, så när jag läste rollistan trodde jag inte mina ögon. Jag är otroligt tacksam för att just jag får vara med om det här äventyret.

Vad hoppas du att publiken ska känna när de går därifrån?

– Jag hoppas publiken tycker det var magiskt och att de ska ta med sig alla budskap som finns i pjäsen. Oavsett ålder finns det något budskap alla kan ta till sig.

 

Premiären på Intiman går den 16 september.