Peter Edholm (L): ”Är emot för tidig selektering”

peter edholm
Peter Edholm har kontaktat AIK för att få mer information.
Peter Edholm Solna stad
Peter Edholm
hockeyklubba
hockeyklubba
Solna stad ska uppmuntra att barn och unga fortsätter att idrotta så länge som möjligt.
Därför ändras nu regler för istider och bidrag.

Peter Edholm säger att han tagit del av debatten och kontaktat AIK för att få mer information, och att han inte fått svar än.

– Men om man vill vara med och spela och inte får fortsätta bara på grund av att man inte är tillräckligt duktig det så är det olyckligt. Det är tvärtemot det beteende vi vill uppmuntra – att man ska fortsätta med idrotten så länge som möjligt, säger han.

I Mitt i:s artikel ifrågasätter en förälder att Solna stad ekonomiskt stöttar en förening där 14-åringar kan väljas bort inför elitsatsningen.

Nya regler i år

Peter Edholm säger att nya regler är på gång.

– Jag är emot för tidig selektering och har tagit initiativ till förändring av regelverket. Tidigare har man premierats av staden med mer tid på isen eller på planen om man klättrat i division. Nu ändras det till att man får mer tid och pengar om man stannar kvar i idrotten.

De nya reglerna kommer att fasas in under 2019.

– Jag tror att de klubbar som vill bedriva verksamhet med Solna stad anpassar sig automatiskt efter det, säger Peter Edholm.

AIK pekar på brist på istider som ett skäl till att inte alla spelare kan hänga med till U15.

– Vi har tre ishallar. Vi skulle säkert kunna fylla en fjärde, men Solna har länets största inflöde av spelare från andra kommuner, och frågan är om det är Solna eller någon våra grannkommuner som ska bygga nästa hall, säger Peter Edholm.