ANNONS

Petter slut efter Ö till Ö med Alshammar: ”Helvete vad hårt”

Ö till Ö simstjärnan Therese Alshammar och artisten Petter tävlade tillsammans i mixklassen.
Förre världsstjärnan i simning Therese Alshammar och artisten Petter tävlade tillsammans i mix-klassen i Ö till Ö.
Artisten Petter var helt slut efter måndagens Ö till Ö – VM-finalen i swimrun – där han tävlade med simstjärnan Therese Alshammar.
”Helvete vad det här var hårt”, skriver han på Instagram.
ANNONS

Mosebackebon Petter gjorde i år sin sjätte start i Ö till Ö, den andra tillsammans med Karlaplansbon Therese Alshammar. Trots de tidigare erfarenheterna blev årets lopp tuffare än väntat.

”Det tog oss hela 12 timmar och drygt 20 minuter att ta oss mellan Sandhamn och Utö, en sträcka på totalt 75 km varav 10 km är simning. Tuffaste simningen hittills,. Motvind, strömt och ibland stökigt”, skriver han på Instagram.

Peppad av Colting

När det var som tuffast blev han peppad av triatletstjärnan Jonas Colting och hans partner Elin Lilja.

”Det här är mitt by far tuffaste och mest krävande Ö till Ö, kanske för jag är helt slutarbetad och varit trött sen 2018. Jag sprang dock för allt jag kunde och simmande bra bakom Therese. Jag är lyckligt lottad att få ha en tävlingspartner som @t_alshammar (Therese Alshammar)”, skriver han på Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Helvete vad det här var hårt. 6:e gången jag gör det här och 2:a gången med @t_alshammar Det tog oss hela 12 timmar och drygt 20 minuter att ta oss mellan Sandhamn och Utö, en sträcka på totalt 75 km varav 10 km är simning. Tuffaste simningen hittills,. Motvind, strömt och ibland stökigt. Idag var jag inte helt ? Kände mig svimfärdig i sista 3 timmarna men Therese var MASKIN. Stålkvinna! En atlet av rang, drev på och misshandlade havet när hon simmande, armarna roterade våldsamt som propellerblad. Det ba smattrade! Hon drev på i löpet. Hade aldrig gått utan hennes enorma styrka och vilja❤️? Vi fick sällskap av @jonascolting och hans @myraochmolly som stötta, peppa och drev på. ❤️? Det här är mitt by far tuffaste och mest krävande Ö till Ö, kanske för jag är helt slutarbetad och varit trött sen 2018. Jag sprang dock för allt jag kunde och simmande bra bakom Therese. Jag är lyckligt lottad att få ha en tävlingspartner som @t_alshammar. Tack? Tack Johan vår käre materialare. Tack @otillorace @nocco @headswimming @sjoosandstrom @nordvaggen @enervitsport

Ett inlägg delat av petteralexis (@petteralexis)

ANNONS