Petter och Edward Blom rasar mot rivning

Edward Blom och Petter  rasar mor rivningar.
Edward Blom och Petter rasar mor rivningar.
Rapparen och matprofilen kritiserar båda två rivningen av Astoriaflygeln i sociala medier.

Rapparen Petter och schlageraktuelle matprofilen Edward Blom har delat samma inlägg på Instagram. En före- och en efterbild på Astoriaflygeln där profilerna sedan har kommenterat bilden och kritiserat rivningarna.

”De som ligger bakom det här projektet förstör Stockholm. Vissa byggnader måste få stå kvar för de berättar en historia. Det handlar om vår stads historia.
”, skriver Petter.

Det är dock oklart om han skriver om rivningen av Astoriahusets flygel vid Nybrogatan eller om bygget av Nobel Center vid Blasieholmen:

”Stadshuset har funkat alla år för Nobelprisfestilgheter. Varför ändra det nu? Det här är tragiskt och obegripligt. Det osar hybris. Vilka som är ansvariga vet jag inte men det påminner och övergreppen på gamla Klara kvarteren osv. Jag hoppas de ändrar sig. Se filmen ‘Staden i mitt hjärta’ Politiker, vad gör ni?”.

Varit aktiv länge

Edward Blom, som har varit aktiv motståndare till projektet vid Nybrogatan en längre tid, skriver i sin tur:

”Nu river #länsförsäkringar det fantastiska astoriahuset från 1800-talet för att bygga detta istället. Idag skriver SvD om hur de ger girigheten ett ansikte. Lämna Länsförsäkringar om du är kund! Skriv på mot rivningen! Klaga på dina politiker.”.