Petter får kunderna att ta den långa kön

Petter Lindén är omtyckt. Här betjänar han kunden Gerhard.
Petter Lindén är omtyckt. Här betjänar han kunden Gerhard.
Köerna till Petter Lindéns kassa på Systembolaget ringlar sig långa. Och det finns en orsak till det.

– Han är jämt så trevlig mot alla, säger kunden Stefan.

Petter Lindén har i snart sex år arbetat på Systembolaget i Liljeholmens centrum. Och den alltid så muntra expediten har nu blivit ett slags signum för butiken.

Kön till hans kassa brukar ringla sig lång och det är inte utan anledning. Många kunder ställer sig nämligen här för att bli betjänade av just Petter.

– Ibland får man höra från kunder att de alltid väljer min kassa om de kan, även om det är längre kö där, säger han själv.

När Lokaltidningen Mitt i hälsar på småpratar han glatt med kunderna – och det är inte svårt att förstå varför han blivit så omtyckt. Även den mest bistra damen i kön bjuder på ett leende när Petter slår på charmen.

– Han är jämt så trevlig mot alla och frågar hur kunderna har det. Han är en social kille som verkar gilla sitt jobb, säger kunden Stefan.

Och Stefan är inte ensam om att lovorda honom. Vid ett tillfälle blev Petter till och med bjuden på middag av ett par kunder som var nyfikna på den glade kassören.

– Jag vågade mig faktiskt dit och vi hade en jättetrevlig kväll. De hade tydligen skojat om det länge, men nu har vi blivit vänner och har kontakt då och då.

Varför tror du att kunderna gillar dig?

– Jag tror att jag bjuder ganska mycket på mig själv, jag har alltid tyckt om människor. Jag är nog inte så bra på att vara blyg.

– Jag vill att alla kunder ska ha det trevligt och få lite partystämning i kassan, om man nu får säga det om Systembolaget!

Fakta

Gillar schlager

Namn: Petter Lindén.

Ålder: 33.

Bor: I Svedmyra, tillsammans med en kompis.

Gör: Jobbar på Systembolaget i Liljeholmen. Arbetar även på biografen Saga på Kungsgatan, som visar lite smalare filmer.

Gillar: ”Film, rödvin och Eurovision Song Contest. Det är livets goda!”