Petter ska kicka igång höstterminen

Petter berättar om sin resa från skrivsvårigheter till att skriva låttexter.
Petter berättar om sin resa från skrivsvårigheter till att skriva låttexter.
Sommarlovet har knappt börjat så höstterminen känns kanske långt bort. Men nu står det klart hur personalen ska finna inspiration för att komma igång i katedern efter semestern.

Höstterminen startar igång med Ett lärande Väsby-dagen, en kick off för personalen i skola och förskola. Under tre timmar var ska föreläsningarna och mingel ge lärare ny inspiration den 16 augusti.

För förskolelärarna ska forskaren Ann S. Pihlblad berätta om utvecklings- och forskningsläget och hur förskolan kan möta framtidens utmaningar på pedagogik.

För grundskole- och gymnasielärare kommer bland annat Gustav Fridolin och pratar om en skola för alla. Dessutom ska artisten Petter berätta om hur han gick från skrivsvårigheter, ”att knappt kunna skriva sitt namn”, till att jobba med att skriva texter.

Projektet Ett lärande Väsby startades som en reaktion på låga betyg i kommunen år 2013. Väsby blev tredje sämsta kommun i Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun. Sen dess har betygen höjts.

Ett lärande Väsby skulle avslutas i vintras men förlängdes ett halvår. Men nu avrundas projektet i och med kick-offen och de olika delarna ska återgå till utbildningsnämndens ansvar.

– Skolresultaten har höjts och vi har fått en organisation som fungerar bättre och där tilliten mellan olika professioner är högre. Men vi har såklart fortfarande mycket kvar att jobba vidare med, säger Lars Valtersson (MP), ordförande i utbildningsnämnden.