Petter öppnar hamburgerhak

Krögartrion Dimitris Anastasopoulos, Petter Alexis och Oskar Jakobsson får konkurrens, men tror på läget vid Tuletorget.
Krögartrion Dimitris Anastasopoulos, Petter Alexis och Oskar Jakobsson får konkurrens, men tror på läget vid Tuletorget.
Hamburgertrenden fortsätter att svepa över Solna och Sundbyberg.

Den 5 oktober öppnar Petter och hans gäng restaurangen­ Käk på Tule­torget.

2013 slog Käk upp portarna i Hornstull. När restaurangen nu knoppar av sig blir det på Tule­torget i Sundbyberg.

Med två veckor kvar till öppning gör Mitt i ett besök i lokalerna. En stekhäll och kylar monteras, plank, färg och bråte ligger i drivor. Det som är mest färdigt är de graffitimålade toaletterna. Den 5 oktober öppnar det.

– Man ska inte låsa sig innanför tullarna, där finns redan ett sjukt stort utbud. Vi har velat öppna en till restaurang länge och det var naturligt att kolla efter lokal i norrkommunerna. Jag har flera­ kompisar som flyttat hit, säger Petter.

Tuletorget är mitt i prick, tror krögarkollegan Oskar Jakobsson.

– Det är en intressant plats. Många unga flyttar till tornen, det finns många ettor och tvåor. Sumpan känns up and coming. Förut hade Hornstull flest singlar i stan, men nu tror jag att Sumpan gått om. Vi följer singlarna, haha.

Byggföretaget Wallenstam, som utvecklar Tuletorget, har på sin hemsida hemlighetsfullt hintat­ om en ”populär kändisrestaurang”.

Petter vänder sig emot beskrivningen.

– Vi vill inte att det ska kallas kändisrestaurang, det är inte det som är grejen.

Blir det något lokalt inslag på menyn,­ typ sundbyburgare?

Det har vi inte tänkt på, men sundbyburgare, varför inte? Det skulle säkert funka i Hornstull också, säger Oskar.

– Vi får se. Det har tagit lång tid att slipa på menyn, vi är riktigt nöjda med den, säger Dimitris Anastasopoulos.

I både Solna och Sundbyberg har det öppnat en hel del hamburger­ställen de senaste åren, bland andra­ Supreme Burger och Texas Longhorn vid Stråket. Men marknaden tycks trots det vara omättad.

Ett hamburgerkast från Tuletorget öppnar i november Phil’s Burger på Story hotel Signalfabriken. I dag finns de på bland annat Stureplan.

– Ska man slå sig in på hamburgermarknaden bör man ha ett rakt koncept. Vårt är ganska smalt, vi gör det vi är bra på, goda hamburgare och bra råvaror, säger Rebecka Sjöblom som blir restaurangchef i Sundbyberg.

I Käktrion räds man inte heller konkurrensen.

– Vi gör vår grej, burgare som vi själva vill äta. Nu ska vi möta vår publik i Sumpan och kolla om det funkar, säger Petter.