Petter stänger KÄK på Tuletorget

KÄK öppnade på Tuletorget i oktober 2015.
KÄK öppnade på Tuletorget i oktober 2015.
Sista hamburgaren är stekt på Tuletorget. Efter ett och ett halvt år har gänget bakom KÄK bommat igen.

I oktober 2015 slog hamburgerstället KÄK upp dörrarna på Tuletorget. Artisten Petter och hans kolleger hade bestämt att knoppa av sitt söderhak, och att det blev i just Sundbyberg kändes helrätt.

– Vi har velat öppna en till restaurang länge och det var naturligt att kolla efter lokal i norrkommunerna. Jag har flera kompisar som flyttat hit som ­tycker Sumpan är nice, och det händer väldigt mycket här. Jag tror stenhårt på Sumpan, sa Petter till Mitt i Sundbyberg då.

Men redan nu har KÄK alltså stängt. På entrédörren sitter en lapp med orden: ”Hej gott folk! Vi flyttar in till city, följ oss på instagram för vidare info”.

Mitt i Sundbyberg har sökt Petter. När vi knackar på vid Tuletorget avböjer de som befinner sig i den stängda lokalen att kommentera varför man stänger, men säger att man återkommer med svar.

Fastighetsbolaget Wallenstam som står bakom utvecklingen av Tuletorget och hyr ut lokalen åt KÄK svarar i ett mejl att diskussion nu pågår om vad som ska hända i lokalen framöver, men att ingenting är klart.