ANNONS

Philip och Anders har besökt alla 290 kommuner i Sverige

Anders och Philip Hallberg har besökt alla kommuner i Sverige under sommaren. Här i Visby utanför domkyrkan
Anders och Philip Hallberg har besökt alla kommuner i Sverige – Gotland blev sista resmålet. Här är duon utanför Visby domkyrka.
Philip och Anders Hallberg från Lidingö gav sig ut på vägarna under juli och betade av alla kommuner i Sverige.
Kiruna var favoriten, Sveg inte lika hett – och Lidingö står sig väl!
ANNONS

Det började som en lös idé mellan pappa Anders och 16-årige sonen Philip. Tänk om man skulle besöka alla 290 kommuner i Sverige?

Tankarna fastnade på idéstadiet, men 2020 kom corona och då väcktes resplanerna igen.

– Utlandsplanerna försvann och då kom idén upp igen, berättar Philip Hallberg.

Mycket planerande

Streck drogs på kartor när färdplaner skissades upp. Den 5 juli lämnade far och son hemmet på Lidingö för en 25 dagar lång bilresa där kommun efter kommun bockades av.

Pappa Anders har kört bilen 8-9 timmar varje dag och de har sovit på hotell och vandrarhem, men också tältat på Öckerö och sussat en natt i en husvagn i Skellefteå.

– Det har varit otroligt kul, men också ansträngande. Man hinner se otroligt mycket, men det är mycket planerande bakom också. Men vi har fått se allting. Bokstavligen allting, säger Philip.

Sveg är ingen hit

I några kommuner har stoppet bara varat i 5-10 minuter, medan duon har sovit över i andra kommuner. Varje kommun har förevigats med en selfie framför ett känt resmål.

Vilken kommun är favoriten?

– Dels måste jag säga Kiruna eftersom jag inte varit så långt så norrut förut. Alla berg, gruvan och midnattssolen som man inte sett tidigare. Annars tyckte jag att Öland och Gotland var väldigt vackert och kändes lite som utlandet.

ANNONS

Är det någon kommun som inte var lika kul?

– Det är svårt satt välja ut en enda, men man har ju varit i en del kommuner som man aldrig skulle ha rest till annars. Sveg var inte jätteroligt. Vi låg över där och det var väl ingen jättehit.

Anders och Philip Hallberg har besökt alla kommuner i Sverige under sommaren. Sveg var inte favoriten.

Sveg var tyvärr inte favoriten av alla kommuner i Sverige. Foto: Privat.

Undvikit för många möten

För att undvika risken med smittspridning har de sett till att de har varit helt symptomfria, bara åkt bil och försökt minimera möten med andra människor.

– Man träffar inte jättemycket människor. Vi har träffat en del kompisar till familjen, men annars har vi mest hållit oss för oss själva, säger Philip Hallberg.

Hur står sig Lidingö mot de andra 289 kommunerna?

– Väldigt bra! Jag är ju såklart lite partisk och har ett Lidingö-patriotisk hjärta, men det är väldigt fint. Det är en mix av natur och storstadskänsla.

Anders och Philip Hallberg har besökt alla kommuner i Sverige under sommaren. Här utanför Lidingö stadshus tillsammans med Lidingös KSO Daniel Källenfors

Utanför Lidingö stadshus tog Lidingös KSO Daniel Källenfors (M) emot duon efter den fantastiska resan. Foto: Privat.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.