Pierre hoppas få tredubbelt betalt

Pierre Leander har bestämt hur huset ska se ut in i minsta detalj. ”Jag har faktiskt bara fått positiva reaktioner, många grannar tycker att det är ett lyft för hela området. Jag är stolt över det här huset.”.
Pierre Leander har bestämt hur huset ska se ut in i minsta detalj. ”Jag har faktiskt bara fått positiva reaktioner, många grannar tycker att det är ett lyft för hela området. Jag är stolt över det här huset.”.
Villapriserna fortsätter att stiga på Lidingö.

Pierre Leander totalförvandlade sin villa och tredubblade värdet, hoppas han. Lyxhuset blev snabbt mest klickat på Hemnet.

Pierre Leander öppnar dörrarna till sitt lyxrenoverade hem i Högberga. Han visar biosalongen, poolen och bastun med utsikt över Stockholms inlopp.

En frukostflinga på köksgolvet vittnar om att det bor en pappa och två döttrar i det annars så välpolerade huset. I vardagsrummet hänger ett porträtt av Pierres flickvän, artisten Lena Philipsson.

Modellen och entreprenören Pierre Leander köpte huset för ett och ett halvt år sedan, för drygt 7,5 miljoner kronor. I dag ligger tiorumsvillan ute till försäljning för 22,5 miljoner – tre gånger så mycket.

– Jag betalade i princip bara för tomten för det gamla huset var så skruttigt. Jag vill inte berätta hur mycket jag har lagt ner på renoveringen men det är många miljoner, säger Pierre.

Första veckan huset låg ute till försäljning på Hemnet blev huset det mest klickade. Annat var det när Pierre köpte det. Det hade legat ute till försäljning i månader.

– Det var nästan inget gjort med huset sedan 1968. Men jag fick komma upp på vinden och såg havsutsikten genom ett litet fönster. Då förstod jag att här finns potential att göra något häftigt.

Han hade en plan: att bygga ut huset på höjden för att få del av utsikten. Innan han köpte huset försäkrade han sig om att det var möjligt. Efter nio månaders renovering har det gamla tegelhuset fått en ny fasad och en ny övervåning på 85 kvadrat. Utsikten från det lilla vindsfönstret kan nu ses genom stora panoramafönster.

Allt är inte riktigt klart, men huset ligger redan ute till försäljning. Pierre Leander köpte huset i investeringssyfte men vill inte kalla det för spekulation.

– När jag köpte huset var det för att ha någonstans att bo efter en separation och jag ville samtidigt ha ett projekt att sysselsätta mig med. Men saker förändras i livet, jag har träffat en ny flickvän och det har såklart påverkat mitt ­beslut att sälja, säger han.

Pierre är ingen nybörjare när det gäller renovering. Intresset tog fart för tio år sedan när han renoverade badrummet i sin lägenhet i stan. Efter det köpte han loss vinden och lät bygga en vindsvåning. Det slutade med att han byggde flera vindsvåningar på 400 kvadrat åt bostadsrättsföreningen.

– Jag ville ha något att göra mellan modelljobben. Då kunde jag ingenting om renovering men nu skulle jag aldrig kunna tänka mig att flytta in i ett nytt hus.

Han tänker inte köpa någon ny bostad förrän villan är såld. Men klart är att han ska flytta närmare flickvännen Lena Philipsson på Östermalm.

På frågan om de ska flytta ihop ger han ett lurigt leende och ett ”vet inte” till svar. Först ska han ta sig an nästa projekt – att bygga vindsfönster i Lenas lägenhet.