ANNONS

Piffad pulkaplats ska locka familjer

Bänkar, bord och grillar ska locka folk till Farstanäsets gamla slalombacke i vinter.

Kommer bara snö utlovas även längdspår på speedway­banan i Gubbängen.
ANNONS

Det har gått många år sedan Farstanäsets slalombacke stängdes. Sen dess har platsen lockat till sig en och annan pulkaåkare. Nu vill idrottsförvaltningen och Farsta stadsdel att fler ska upptäcka backen, mellan Farsta ridskola och Magelungen.

Sedan någon vecka finns bord, bänkar och en stor grill vid backens fot för den som vill göra en utflykt.

– Vi kommer också se till att vägen plogas så att man kan ta sig dit med bil om man vill, säger Linda Örneblad vid idrottsförvaltningen.

Det är inte den enda vinternyheten i Farstaområdet. På Gubbängens IP blir det, enligt idrottsförvaltningen, ingen isracing i vinter. I stället planeras ett spår för längdskidåkning.

– Det brukar bli en del snö över från snöröjningen som vi kan använda, säger Linda Örneblad.

En annan nyhet för i år är att den plogade banan för skridskoåkning på Drevviken ut­ökas rejält – från tre kilometer till hela två mil. Det innebär att den kommer att löpa runt hela sjön, med nio olika påfarter.

– Huddinge, Tyresö och Haninge kommun går också in med pengar, berättar Linda Örneblad.

Nu är det bara några viktiga detaljer som saknas: Kyla, snö och is.

Vi kommer också se till att vägen plogas.

ANNONS

Stockholms läns Museum söker foton av samtiden

stockholm Stockholms läns museum efterlyser fotografier till en kommande tävling och utställning. Vardag, samhällstrend och kommunikation är de tre ledorden i bildinsamlingen.

Alla länsinvånare kan bidra med sina digitala bilder. Hittills har runt 600 foton kommit in, bland dem Esa Kuuselas bidrag ovan. Idén med insamlingen är att ge vanliga människor möjlighet att påverka vad som ska finnas i museets bildarkiv.