Pimpad bil ska göra en insats mot svälten

Johannes Nordemar ville bli av med sin gamla bil.

I stället för att sälja bilen fick han Volkswagen att lägga 100 000 kronor på att pimpa den. När den är såld går pengarna till välgörenhet.

När Sollentunabon Johannes Nor- demar såg Svenska kyrkans utma­ning ”Utrota hungern” började han fundera på hur han skulle kunna bidra med pengar till kampanjen. Han kom att tänka på sin Volkswa­gen Lupo som skulle säljas och bestämde sig för att kontakta Volks­wagens Sverigechef Sten Forsberg.

Efter att han förklarat sin idé gick Forsberg med på att rusta upp bilen i sin anläggning i Bromma.

– De lovade att fixa allt som var trasigt och göra lite extra. Sedan har det visat sig att de har gjort mycket extra. Jag köpte den för 15 000 kronor och de har lagt ned över 100 000, säger Johannes.

Han tror att han kan få ut runt hälften av vad som har lagts ned på bilen, alltså någonstans kring 50 000 kronor.

Om ingen vill buda extra för att bidra till välgörenhet vill säga.

– Det är svårt att säga något exakt pris. Men alla pratar ju om den här ”Lamborghini-Lupon”, säger Farid Malik på försäljningsavdelningen.

När man hör namnet på projektet, ”Pimp my Volkswagen”, går tankarna till det amerikanska tv-programmet ”Pimp my ride” som visats på MTV. Där har reparationsteamet bland annat satt in fisktankar i bakluckan och byggt in tv-spel i säten – allt för att utsmycka bilen så mycket som möjligt i enlighet med ägarens intressen och personlighet.

Den upprustning som Volkswagen Bromma har gjort är mer modest. Färgen på Lupon är densamma som innan och för att se ordentliga skillnader får man titta på de blänkande fälgarna och det grönsprayade Volkswagenmärket. Detta är för att verkstaden och Johannes befarade att bilens slutpris skulle bli lägre om bilen blev för extrem.

Men på insidan har det hänt mycket och bland annat har avgassystemet bytts ut, nya strålkastare har satts in och så har bilen lackats om.

– Den är väldigt påkostad, säger mekanikern Ali Mardan som har varit involverad i upprustningen.

Bilen läggs upp på Tradera den 23 maj och hela försäljningssumman går till välgörenhet.