ANNONS

Pimpelfiska på sportlovet – och mycket mer!

Den som vill kan pimpelfiska på sportlovet i Haninge.
Den som vill kan pimpelfiska på sportlovet i Haninge.
Oavsett om du vill vara inomhus eller utomhus är Haninge fyllt av aktiviteter för sportlovslediga. Var med på Heartstone-turnering, förvandla dig till zombie eller prova pimpelfiske.
ANNONS

1. Gör lerfigurer. Den Pedagogiska Designbyrån håller konstverkstad i Haninge kulturhus 27 mars till 1 mars klockan 12-16. Bygg karaktärer i lera eller i annat material, för den som vill kan man även fotografera sitt konstverk, redigera bilder och skriva ut på plats. För barn och unga mellan 5-18 år.

2. Sportlovsfilmer. Filmklubben visar ”Jörgen+Anne=sant” klockan 14 på måndagen 27 februari på Haninge kulturhus. Fredagen 3 mars visas filmen ”Tuffa killar” på samma tid och plats. Filmerna vänder sig till åldrarna 10 till 12. Gratis inträde men medlemskort krävs, vilket hämtas på biblioteket i Handens barnavdelning.

3. Finns det utomjordingar? För den som fascineras av rymden borde bege sig till biblioteket i Västerhaninge där det blir rymdtema under sportlovet, från måndagen den 27 februari till lördagen den 4 mars. Målgupp 6-12 år.

4. Upptäcksfärd och tävling med Lasse-Maja. Vem kan mest om Martin Widmarks böcker Lasse-Majas detektivbyrå? samla ledtrådar och vinn ett hemligt pris på biblioteket i jordbro. Gratis och för alla åldrar den 27 februari till den 13 mars.

5. Hearthstone-turnering. Var med i Hearthstone-turnering 1 mars klockan 12-17, eller kom förbi och spela några matcher bara. Plats: Haninge kulturhus, K Blå. Förhandsanmälan senast klockan 10 samma dag, gäller för att vara med på turneringen. Anmälan och mer info: haninge.se

6. Förvandla sig till zombie. Den 2 mars klockan 14-16 på biblioteket i Jordbro läser man zombiehistorier, tillverkar zombiedockor och förvandlar sig själv till zombie med ansiktsmålning och zombiepiller. Gratis och för alla åldrar.

 

 

Den som vill kan bli en zombie...

Det finns mycket att göra på sportlovet i Haninge…

 

ANNONS

7. Kort- och brädspel. Haninge fantasy games är på plats på biblioteket i Handen den 2 mars klockan 9-19. De visar olika spännande kort- och brädspel, välj om du vill spela själv eller bara titta på. Plats: Haninge kulturhus

8. Prova pimpelfiske. Till Rudan är barn och unga under 16 år välkomna att prova på att pimpla och lär dig mer om säkerhet på isen, den 27 februari till den 1 mars klockan 10-14. Lilla fiskelyckan lånar ut bete och pimpelspön. Barn måste ha vuxet sällskap. Plats: Rudanvägen 45

9. Åk Barnens Vasalopp. Ta med dina skidor och åk Barnens Vasalopp den 1 mars klockan 10-14 i Rudan, samling vid Teaterladan. Alla deltagare får medalj och diplom.
10. Skridskor, pulka- och skidåkning. Längdskidor kan du åka i Rudans friluftsområde där det finns konstsnöspår. Om det kommer tillräckligt med natursnö spåras det även vid Rudans övre ängar och på Nytorpsängar i Västerhaninge. Långfärdsskridskor kan du åka på tillexempel sjöisbanan på Drevviken. Pulkabacke hittar du i Eskilsparken, vill du hellre ha belysta backar hittar du dem i närheten av badplatsen vid övre Rudan och söder om Åbylundsområdet.