Pimpla och pyssla på lovet

För den som har turen att vara sportlovsledig finns en hel del att företa sig i Täby nästa vecka.

Man kan ägna sig åt allt från att pimpla på isen till att scrapbooka, designa smycken och lajva.

Oavsett om man tänkt ägna sportlovet åt att sporta eller ta det lite lugnt finns det chans att hitta en aktivitet som passar nästa vecka.

Fritids- och ungdomsgårdarna kommer att ha extraöppet under lovet och fritidsgårdarnas samordnare Niklas Ardenstedt ser särskilt fram emot årets nyhet – pimpling.

– Vi samarbetar med sportfiskeboden precis som med fiskelägren. Ena dagen blir det teori och den andra går vi ut på isen.

Han hoppas särskilt få med sig många av de nyanlända flyktingarna på att pimpla.

– Det här ska bli roligt och jag ska själv försöka vara med en av dagarna.

Fakta

Tips på lovaktiviteter:

Badresa

Java ungdomscenter ordnar en badresa till Kokpunkten i Västerås på torsdagen för gymnasieelever.

Pimpling

Prova på isfiske och pimpling på Stora Värtan på torsdagen. Introduktion på tisdagen av Mikael Boettge från Sportfiskeboden på Gribbygård fritidsgård med genomgång av utrustning och fisketeknikt.

Skapande och designdag

Workshop med scrapbooking och smyckestillverkning blir det på måndagen för intresserade i årskurs 4-6. Fri entré. Material ingår.

Do It Yourself

Design Forum arrangerar en heldag på temat Do It Yourself för dig som är 13-20 år. Tisdag, Föreningsgården. Fri entré. Material ingår.

Lajvkonvent

Ett konvent för dig som är intresserad av att lära dig om lajv och om olika speltekniker. Det bjuds på korta lajv, workshops och diskussionsforum under två heldagar. För dig som är 13-20+ och som är nybörjare eller erfaren lajvare. På Hermelinen onsdag och torsdag. Fri entré.

Skrivarkurs, sportlovspyssel och lovfilm

Poesiverkstad för dig som är 9-13 år och vill utforska vad poesi är och kan vara. Måndag och tisdag på huvudbiblioteket. Fri entré.

Gribbylunds bibliotek har sportlovspyssel på måndagen. Fri entré, ingen föranmälan.

Sportlovspyssel under veckans alla vardagar med start klockan 13 på Skarpängs bibliotek. Pärla ditt eget armband med bokstavspärlor och gå tipspromenad på Skarpängs bibliotek. Fri entré, ingen föranmälan.

Drop-in-pyssel med rymdtema på Näsbyparks bibliotek under sportlovets alla vardagar. Fri entré, ingen föranmälan.

Minecraftpyssel för dig som är 8-12 år på onsdagen i Täby kyrkbys bibliotek. Fri entré.

Lovfilm för barn från 3 år på torsdagen i Täby kyrkbys bibliotek. Fri entré, ingen föranmälan.

Monster och sopisar

På teknikverkstaden KomTek kan man bland annat bygga monster med lysande ögon och sopisar som rör sig med hjälp av motor och batteri. Kostnad 450 kr/dag.

Skridskor och lek i simbassängen

Ishallarna har öppet varje dag under sportlovet med utökade tider för allmänhetens åkning. Åksugna kan även åka gratis på nya skridskobanan på Täby torg. Tibblevallens utomhusskridskobana är öppen varje dag.

På Tibblebadet kan man prova på Runnerz (som är en typ av Waterbubble). Tävling på onsdagen. Skattjakt på fredagen. Lek i bassängen hela veckan. Flodis kommer på besök varje dag under sportlovet.

Mer information på Täby kommuns hemsida: www.taby.se