Ljus framtid för pingishallen

Roy Westin, ordförande i Kungsängen-Tibble BTK.
Roy Westin, ordförande i Kungsängen-Tibble BTK.
Roy Westin, ordförande i Kungsängen-Tibble BTK.
Roy Westin, ordförande i Kungsängen-Tibble BTK.
Efter flera tuffa år för bordtennisen i Upplands-Bro har en ny sporthall klubbats av kommunstyrelsen. Den nya pingishallen kan börja byggas 2018.
- Det låter positivt att det börjar hända saker, säger Rickard Byström på Bro IK.

Bro IK Bordtennis och Kungsängen-Tibble BTK har för länge sedan växt ur sina lokaler. Klubbarna huserar i varsin skolidrottshall och har under många år lobbat för att få en egen, anpassad sporthall för bordtennis.

– Vi har varit med hela vägen och kommit med justeringar och förslag. Det känns bara positivt, det kommer bli ett lyft för bordtennisen i Upplands-Bro och hela Stockholm, säger Rickard Byström, en av de ansvariga för bordtennisen i Bro IK.

Plats för bredare verksamhet

Kungsängen-Tibble BTK tvingades till och med att sänka sitt eget topplag från Pingisligan 2012, eftersom Lillsjöskolans gymnastiksal inte godkändes för spel på den nivån.

Men med en ny hall vill klubbens ordförande Roy Westin framför allt jobba för en breddning av verksamheten – något som det inte finns utrymme för idag.

– Det ska fortfarande igenom kommunfullmäktige så jag vill inte ta ut någonting i förskott, men vi vill framför allt göra en satsning på pingis för alla, säger han.Och nu har förslaget klubbats i kommunstyrelsen – med några förändringar från det tidigare förslaget. Hallen ska byggas som en fristående byggnad istället för att sitta ihop med Kungsängens sporthall och pulkabacken på taket har rykt.

Billigare byggnad

Den beräknade kostnaden har därmed sänkts från 108 miljoner kronor till 83 miljoner kronor.

– Det är det som är mest ekonomiskt hållbart och inte för kortsiktigt. Det här släpper lite på trycket på våra övriga anläggningar också, säger Andrée Wright (Mp) som är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.Hallen är anpassad för att även andra idrotter ska kunna använda den, men bordtennisen är prioriterad. I juni väntas det slutgiltiga beslutet i kommunfullmäktige.