ANNONS

Rånare pistolhotade familj vid inbrott

Tvingade sig in i bostad under pistolhot. Här är från rånet i Nacka.
Tvingade sig in i bostad under pistolhot. Här är från rånet i Nacka.
En man som i somras gjorde tre inbrott i Danderyd och Nacka har nu dömts till fyra års fängelse. Han tvingade sig in hos familj i Nacka under pistolhot.
ANNONS

En man i 25-årsåldern som i somras genomförde tre inbrott i Danderyd och Nacka har nu dömts till fyra års fängelse. Bland annat har han stulit klockor, smycken och hemelektronik till ett högt värde.

Vid inbrottet i Nacka tvingade han sig in i hos en familj och hotade dem med ett pistolliknande föremål. Inbrottstjuven gick mellan olika rum där han sedan plockade på sig klockor och smycken till ett värde över 350 000 kronor.

Bilder från övervakningskameror

Mitt i har tagit del av bilder från familjens övervakningskameror där det syns hur rånaren först står utanför ytterdörren. När pappan i familjen öppnar dörren hotar han familjen med en pistol och kliver in i huset. Han höll den skräckslagna familjen som gisslan och tvingar dem att ge ifrån sig en dyr klocka och flera smycken.

Rånaren riktade pistolen mot parets dotter och hotade att skjuta henne om han inte fick klockan. Han tejpade sedan händerna på samtliga i familjen med silvertejp och hotade att döda den som kallade på polis.

Tidigare dömd till fängelse

25-åringen nekar till att han gjort inbrott i Danderyd men på bilder från en övervakningskamera var tydliga. Dessutom hade han en bild på sig själv i sin mobiltelefon där han har samma kläder på sig som de från övervakningskameran.

Mannen anser att handlat i nödvärn under rånet i Nacka då han hade blivit mordhotad av kriminella personer för en knarkskuld på 250 000 kronor. Han är tidigare dömt för flera brott och har även avtjänat ett fängelsestraff.

Nu döms han i Nacka tingsrätt till fyra års fängelse för rån, grov stöld och övergrepp i rättssak.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.