Två pistolrån i Järva på en halvtimme

En Kistabo blev rånad på bilnycklarna i sin lägenhet. En halvtimme senare rånades en person i Akalla på sin bil. Polisen ber nu vittnen berätta vad de vet.

En kvart över fem ringde två personer på dörren till en lägenhet på Skagafjordsgatan i Kista och trängde sig in. De hotade innehavaren med pistol och tvingade till sig nycklarna till en svart Land Rover innan de försvann.

Enligt Aftonbladet ska rånarna dessutom ha kommit över kontanter och smycken för 200 000 kronor. En uppgift som polisen dock inte vill bekräfta

– Det rånarna skulle ha tagit förutom bilnycklarna har tidningen lagt till själva, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisens mediecenter.

Vet ni om offret och gärningspersonerna kände varandra?

– När man gör en utredning tittar man på alla möjligheter. Om det finns någon relation kommer att visa sig. Men vi börjar i morgon med att göra en teknisk undersökning. Tråkigt polisarbete är ofta det som leder någonvart. Kanske har de följt efter och sett vem som äger bilen. Men det behöver inte vara så. I dag är det inte så svårt att kolla upp vilken bil man äger via bilregistret.

En halvtimme senare skedde ännu ett bilrån inte långt därifrån. En person skulle flytta sin bil, som stod parkerad på Imatragatan i grannområdet Akalla och blev då utsatt för en maskerad rånare i mörka kläder med ett pistolliknande föremål.

Rånaren försvann i riktning mot Husbybadet efter att ha tagit över bilen, en Mitsubishi Gao.

Bilen hade ett registreringsnummer som slutar med siffrorna 568 och är nu efterlyst.

Ser ni något samband?

– Vi kan inte utesluta det. Men samtidigt måste vi se på händelserna separat för att få ut så mycket information som möjligt.

Polisen uppmanar den som vet något om händelsen att höra av sig.

– När det gäller båda fallen kan man höra av sig till 114 14.