Pizzan som Västerortsbona gillar mest

På nyårsdagen ökar pizzabeställningarna med 300 procent.
På nyårsdagen ökar pizzabeställningarna med 300 procent.
På nyårsdagen ökar pizzabeställningarna med 300 procent jämfört med en vanlig söndag. Onlinepizza har gjort en undersökning som visar årets med populära pizzor.
– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton, säger Daniel Strömberg, vd för Onlinepizza.Nyårsdagen är den dag på året då stockholmarna äter mest pizza. En tradition som gör att pizzabeställningarna ökar med 300 procent jämfört med en vanlig söndag. En undersökning från Onlinepizza, visar årets mest populära pizzor.

Från uppklätt och champagne på nyårsafton till mjukisbyxor och pizza på nyårsdagen. Svenskarna älskar sin bakispizza på årets mest intensiva pizzadag. Något som leder till minutiösa förberedelser hos landets pizzabagare för att klara av beställningstrycket. Västerorts mest populära pizza 2017 var Vesuvio, baserat på all försäljning som gått via Onlinepizza, landets största förmedlare av pizzor.

– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Det ser vi också tecken på i vår statistik, där tre gånger så många beställer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det mellan 13.00 och 19.00, då blir det riktigt svettigt för alla pizzabagare, säger Daniel Strömberg, vd för Onlinepizza.